12.08.2018 | Tomáš Secký | Zápas

Sokolov si po bezbrankové remíze ve Varnsdorfu připsal první bod

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Varnsdorf – Téměř tisícovka diváků sledovala ve varnsdorfské Kotlině utkání plné soubojů a nakopávaných balónů, ze kterého nevzešel vítěz. Sokolov si tak po bezbrankové remíze odvezl domů vůbec první bod.
bez branek
bez branek
38' Ondráček
22' Machek
23' Ševčík
43' Ševčík
57' Glaser
Sestavy
Porcal – Rudnytskyy, Kouřil, Kozma, Heppner – Dordić (90+7. M. Kubista), Bláha, Zbrožek, Ondráček – Kocourek (80. Novák) – Dzaba (84. Schön).
Na lavičce: Samoel, Dvořák, Bielesz
Trenér: David Oulehla
Belaň – Jakub Dvořák II., Mišůn, O. Ševčík, Mejdr – Glaser, Machek – Štípek (61. Vašíček, 73. Hlavatý), Vávra, Kosak – A. Ševčík (84. Ruml).
Na lavičce: Dvořák I., Beránek, Voleský
Trenér: Vítězslav Hejret a Pavel Horváth
Rozhodčí: Slabý – M. Novák, Vitner • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 980

Komentář

Prvních třicet minut ze hry patřilo Varnsdorfu, který byl aktivnější na míči a držel se na polovině soupeře. Větší šanci si ve 24. minutě vypracoval Varnsdorf ze standardní situace na hranici vápna. Ihned po rozehrání zkusil střelu na bližší tyč Pavlo Rudnytskyy, hostující gólman byl ale připraven. O deset minut později se do rychlého protiútoku dostal Stanislav Vávra, jehož tvrdá střela skončila pod Radkem Porcalem.

Závěr prvního poločasu se nesl ve znamení nepřesností a osobních soubojů, což vyústilo v několik žlutých karet. Za dohraný souboj po odehrání míče viděl žlutou kartu Adam Ondráček, na druhé straně za bránění v rozehrávce Adam Ševčík.

V druhém dějství měl více ze hry Sokolov a hnal se za úvodní brankou. Trenér hostů Pavel Horváth poslal v 59. minutě na hřiště Václava Vašíčka, ten však na hřišti vydržel necelých patnáct minut. Po vzájemném souboji zůstal sokolovský hráč ležet na trávníku a musel být odnesen na nosítkách. „Je na vyšetřeni v místní nemocnici, ale chceme, aby byl převezen do fakultní nemocnice na podrobné vyšetření,“ sdělil po utkání Pavel Horváth.

V 78. minutě zahrával Adam Ondráček rohový kop. Míč propadl až k Petru Happnerovi, který střelou z první mířil nad břevno. Podobně zakončoval Michal Hlavatý na druhé straně jen o pár minut později. Svou nepřesnost mohl splatit ve třetí minutě nastavení, když se zjevil jako blesk z čistého nebe osamocen v pokutovém území. Jeho pokus levou nohou ale senzačně zlikvidoval Radek Porcal. 

Zápas na severu Čech tak skončil bez branek. Varnsdorf má na svém kontě šest bodů a zůstává neporažený, Sokolov získal první bod a poskočil na čtrnácté místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Ohlasy trenérů

David Oulehla (FK Varnsdorf): „Z mého pohledu to na pohled nebyl příliš hezký fotbal. Bylo více soubojů a diváky jsme moc nepotěšili. Obě mužstva to odpracovala, Sokolov měl ale o dvě šance víc. Chtěli jsme hrát fotbal, ale bylo to z naší strany křečovité, zbytečně jsme nakopávali balóny. Liga je náročná, týmy jsou vyrovnané a je potřeba vážit si každého bodu. Myslím si, že mít po čtyřech kolech šest bodů není špatné.“

Pavel Horváth (FK Baník Sokolov): „Musím zmínit naši situaci, kdy jsme do Varnsdorfu jeli s nula body, zatímco domácí již body měli. Viděli jsme zápasy, které hráli a hráli dobře. Chtěli hrát fotbal a dařilo si jim to, což je důležité zmínit. My jsme tu potřebovali bodovat. Kdybychom proměnili šance, nebo alespoň jednu, jeli bychom odtud s třemi body. Takhle máme jeden, ale v naší situaci se to počítá. Jsem trochu zklamaný, protože jsme byli část zápasu lepší.“