10.08.2018 | Věra Novotná | Zápas

Jihlava těsně zdolala Táborsko a slavila čtvrtou výhru v sezoně

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy, kteří v minulé sezoně sestoupili z nejvyšší soutěže, dále dokazují, že myslí na brzký návrat mezi elitu. Zvítězili totiž i ve čtvrtém utkání ze čtyř, když na domácí půdě zdolali Táborsko těsně 2:1. Vysočina se ujala vedení díky zásahu Klobásy, ale hosté ještě do poločasu srovnali. Rozuzlení však přišlo krátce po zahájení druhé půle, kdy o třech bodech ve prospěch Jihlavy rozhodl hlavičkující Tlustý.
20' Klobása
49' Tlustý
37' Pilík
90' Vejmola
89' Navrátil
Sestavy
Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin (90. Vedral) – Fulnek, Urblík (73. Machuča), Zoubele – Klobása (50. Javůrek), Klíma.
Na lavičce: Vízek, Hykel, Nerad, Turyna
Trenér: Martin Svědík
Toma – Klusák, Navrátil, Ngimbi, Šandera (87. Berešík) – Kučera – Pfeifer, Pilík, Frýdek, Musiol (69. Ndiaye) – Vandas.
Na lavičce: Zadražil, Březina, Hasil, Zárybnický, Kopřiva
Trenér: Kamil Tobiáš
Rozhodčí: Ginzel – Šimáček, Vodrážka • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1465

Komentář

Úvodních pět minut nepřineslo příliš vzruchu, nejnebezpečněji se jevila střela Fulneka, která ale zamířila mimo tři tyče. Domácí se tlačili dopředu i dál, Jiří Klíma měl na své kopačce úvodní gól duelu, avšak v souboji s brankářem Tomou neuspěl. Jihlavské však neúspěch neodradil a díky stálému tlaku se dočkali vedoucí branky, kterou díky přesné hlavičce zařídil Stanislav Klobása.

Úvodní branka domácí ještě víc nakopla. I nadále měli častěji míč na svých kopačkách a soupeři jej příliš nepůjčili. Druhou branku Jihlavy mohl přijít po pěkné narážečce Schumachera s Vaculíkem, ale ke zdárnému konci se tato dvojice nedopracovala. Na druhé straně ale zničehonic udeřili Táborští. K míči se na malém vápně dostal Pavel Pilík a brankář Vejmola se jen díval, jak míč plachtí za jeho záda.

Jak Jihlava začala první poločas, tak také odstartovala ten druhý. I tentokrát jí stačilo jen pár minut, aby se znovu ujala vedení. Radovat se mohla po rohovém kopu, na jehož konci byl stoper Petr Tlustý, který nechal vyniknout svůj hlavičkový pokus. Hra se následně přelévala ze strany na stranu, avšak nebezpečných akcí ubylo.

Hosté v posledních dvaceti minutách přidali na aktivitě, což vyústilo ve velmi zajímavou akci, po níž byl vyrovnávací gól cítit ve vzduchu. Radost Táborsku zhatila tyčka Vejmolovy branky a ani následná dorážka Ndiayeho nebyla úspěšná. Jihlava tak nakonec ubránila nejtěsnější možný náskok a slavila před zraky domácích příznivců čtvrté vítězství ze čtyř zápasů.