12.08.2018 | David Suchý | Zápas

Žižkov slaví první výhru! V pětigólové bitvě udolal brněnskou Zbrojovku

Foto: Tomáš Paulík / fczbrno.cz
Utkání mezi Viktorkou Žižkov a Zbrojovkou Brno nabídlo opravdu strhující podívanou. Moravané, coby nováček soutěže, sice vedli, avšak soupeř nakonec dovedl zápas do vítězného konce v poměru 3:2. Pro Viktoriány se jednalo o první vítězství v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
18' Musa
23' Dočekal
51' Sintean
15' Růsek
70' Magera
33' Musa
44' Sintean
46' Žežulka
81' Dočekal
12' Kříž
57' Pavlík
65' Melichárek
66' Magera
79' Vraštil
Sestavy
Otáhal – Žežulka, Opluštil, Švejdík, Stříž – Batioja, Podrazký, Čermák (84. Urbanec) – Sintean (75. Bazal) – Musa (69. Rondič), Dočekal.
Na lavičce: Soukup, Mareš, Pardubský, Trapanovski
Trenér: Petr Mikolanda
Melichárek – Šural, Vraštil, Pavlík, Eismann – Štepanovský (24. Lutonský), Bariš, Kříž (66. Krejčí), Bartolomeu – Růsek (58. Zikl), Magera.
Na lavičce: Halouska, Kryštůfek, Sukup, Sedlák
Trenér: Roman Pivarník
Rozhodčí: Dubravský – Vlček, Poživil • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1520

Komentář

Úvodní minuty zápasu přinesly řadu nepřesností. Oba celky se střídaly v držení míče, avšak dlouho k ohrožení branky nedošlo. Po patnácti minutách hry se ale Moravané přeci jenom dostali do vyložené šance, kterou dokázal hlavou zužitkovat Antonín Růsek. Vyrovnávací branka ale na sebe nenechala dlouho čekat, po autovém vhazování Žežulky se prosadil Petar Musa.

Aby toho pro hosty z Brna nebylo málo, po necelých pěti minutách zavelel k obratu Tomáš Dočekal, který zakončoval do prázdné brány vyraženou střelu Sinteana. V závěru úvodního dějství byla aktivnější Zbrojovka, avšak další z řady povedených akcí patřila soupeři. Postaral se o ní Musa, jenž z úhlu nechal vyniknout brankáře Melichárka.

Brno vstoupilo do druhého poločasu jako vyměněné, nicméně po osmi minutách hry přišel trest v podobě třetí inkasované branky. Nepozornosti obrany využil Andrei Sintean, který za šestnáctkou prostřelil marně natahujícího se Melichárka. Brňané byli hodně frustrovaní, což se pochopitelně nelíbilo hlavnímu sudímu, jenž hráčům Zbrojovky udělil za celý zápas hned pět žlutých karet.

Moravané dlouho naráželi na pozornou obranu soupeře, kontaktní branka ale přišla po rohovém kopu, kdy se prosadil zkušený Lukáš Magera a vykřesal naději pro Zbrojovku. O necelých šedesát vteřin později dokonce mohlo být vyrovnáno, skvělým zákrokem se ale prezentoval brankář Otáhal.

Koncovku zápasu lépe zvládali hráči Žižkova, kteří byli nejednou blízko ke čtvrté brance. Své by o tom mohl vyprávět domácí zadák Opluštil, jenž náramný centr od Podrazkého nezakončil do sítě, nýbrž těsně vedle branky. V nastaveném čase se ještě Zbrojovka dostala do náporu, vyrovnávací branku to ale nepřineslo. Žižkov tak porazil Brno 3:2.