19.08.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Ani dva góly Hadaščoka nestačily Vlašimi na první výhru, souboj s Táborskem skončil remízou

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor - Souboj třináctého a čtrnáctého týmu tabulky nabídl tvrdý souboj o důležité body. Vlašim po čtyřech kolech ještě nebodovala a toužila zlomit nepříjemnou sérii v Táboře, dvakrát měla k vítězství blíže, ale ani jednou vedení neudržela. Táborsko nakonec po zásluze srovnalo a celky se rozešly s bodem za remízu 2:2.
30' Musiol
81' Ndiaye
24' Hadaščok
56' Hadaščok
44' Vandas
45' Pilík
65' Ngimbi
86' Frýdek
11' Kadlec
23' Piško
43' Janda
51' Hadaščok
71' Fortelný
76' Plachý
Sestavy
Toma – Šandera, Navrátil, Ngimbi, Klusák – Ch. Frýdek, M. Kučera, Pfeifer (59. Ndiaye) – P. Pilík (74. Berešík), Musiol, Vandas.
Na lavičce: Zadražil, Březina, Zárybnický, Kopřiva, Prošek
Trenér: Kamil Tobiáš
P. Le Giang – Plechatý, Piško, Mizerák, Mil. Kadlec – Janda, Mareček (90+2. Badocha), Ivanko-Macej (35. Plachý), J. Štochl – Hadaščok (85. Fotr), Fortelný.
Na lavičce: Beník, Pavlík, Skopec, Dao
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Julínek – Podaný, Fišer • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1130

Komentář

Hned úvod utkání nabídl zajímavé akce na obou stranách. Vlašimský Mareček se snažil ohrozit domácí branku, ale o dost minul. Na druhé straně našel volného Šanderu Pilík, ale domácí obránce vypálil těsně vedle tyče.

Vlašim poté převzala iniciativu, nejprve Jandův centr odvrátili Jihočeši pouze k Ivanko-Macejovi, jehož rána ovšem skončila těsně mimo. O chvíli později se už hosté radovali. Dobře sehráli rychlý brejk na Jandu, jehož ránu Toma vyrazil jen před sebe a Vojtěch Hadaščok už zvládl jednoduchou pozici.

Domácí se rychle oklepali a také si vytvořili tutovky. Musiol nejprve sice hlavou branku přestřelil, ale hned vzápětí se už mohl s táborskými fanoušky radovat. Pilík našel na křídle Šanderu, ten rychle centroval a Zbyněk Musiol se tentokrát nemýlil. Závěr poločasu už šance nenabídl, ovšem duel byl poměrně vyhrocený, za prvních pětačtyřicet minut sudí ukázal pět žlutých karet, tři z toho v posledních pěti minutách.

Středočeši zahrozili na začátku druhého poločasu. Hadaščok se zjevil ve výborné palebné pozici, ale Toma ho skvěle vychytal. O chvíli později se už však druhého gólu dočkal, po závaru v pokutovém území táborský gólman vyrazil míč opět jen před sebe a právě Vojtěch Hadaščok zaznamenal druhou branku z kategorie těch jednodušších, zblízka napálil balon do sítě.

Táborsko se znovu rychle vzpamatovalo a mělo tutovko při rychlém protiútoku. Pilíkovu ránu vytěsnil Le Giang pouze k Vandasovi, ale ten se trefil jen do boční sítě. Jihočeši nakonec přeci jen srovnali. Kučera z rohového kopu odcentroval na hlavu Iba Ndiayeho, který procedil míč za vlašimského gólmana, jenž zasahoval až za brankovou čárou. Ve zbytku utkání byli domácí mírně aktivnější, ale další šanci si už nevypracovali, duel tedy skončil remízou 2:2.