18.08.2018 | Tomáš Hála | Zápas

Přestřelka v Sokolově skončila remízou, Jihlava téměř celý zápas bojovala v deseti

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Červená karta, dvě penalty, čtyři branky a spousta šancí, sobotní dopoledne v Sokolově nenudilo. Jihlava přijela na západ Čech původně pro tři body, prakticky od začátku zápasu ale hrála po vyloučení v deseti. Baník přesilovku nedokázal pořádně využít, oba celky se tak nakonec rozešly smírně a braly po bodu.
60' Vávra
61' Kosak
57' Vaculík (pen)
74' Urblík
29' Mišůn
45' Machek
63' Glaser
5' Schumacher
22' Klobása
39' Zoubele
87' Klíma
Sestavy
Belaň – Mejdr, O. Ševčík, Mišůn, Dvořák II. – Kosak, Machek, Glaser, Štípek (57. Voleský), Vávra (75. Ruml) – A. Ševčík (57. Hlavatý).
Na lavičce: Dvořák I., Beránek, Body
Trenér: Vítězslav Hejret
Vejmola – Vaculík (73. Novotný), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin – Fulnek, Urblík, Zoubele (89. Machuča) – Klobása (82. Javůrek), Klíma.
Na lavičce: Vízek, Vedral, Nerad, Turyna
Trenér: Martin Svědík
Rozhodčí: Rejžek – Mokrusch, Kubec • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 720

Komentář

Baník alespoň trochu povzbuzen ziskem jednoho bodu z Varnsdorfu naskočil do zápasu s Vysočinou aktivně, za což mohl být velmi rád. Hned v 5. minutě byl totiž ve vápně v gólové šanci faulován Jan Kosak, za což Till Sebastian Schumacher obdržel červenou kartu a ještě byla nařízena penalta. Sokolovští, konkrétně pak kapitán Glaser, ale nabídnutou šanci zahodili, a hra tak pokračovala za nerozhodného stavu, avšak na hřišti bylo už o jednoho hráče méně.

Na hře Jihlavy ale ani nebylo tolik poznat, že by jí někdo chyběl. Vysočina předváděla pěkné útočné akce, především na levé straně byl hodně aktivní Fulnek. Jihlava dominovala především ve vzdušných soubojích, hlavně ve svém vápně, což dělalo Baníku velké starosti. Většina akcí domácího celku totiž směřovala vzduchem. Jihlava se dostala do dvou pěkných šancí po standardních situacích těsně před vápnem, Vaculík ani Urblík ale branku netrefili.

Největší příležitost Baníku přišla lehce po 30. minutě, kdy se za obranou zjevil zcela sám Kosak. Pokoušel se o přízemní střelu na vzdálenější tyč, netrefil ji ale vůbec čistě. První půle všeobecně nabídla spíše bojovný fotbal, to hlavní přišlo až ve druhé. Jihlava na nic nečekala a i v deseti hrála dopředu velmi aktivně. Po deseti minutách přišla akce, na jejímž konci byl faul ve vápně, z nařízené penalty se kapitán Lukáš Vaculík už nemýlil.

Sokolov si nechtěl připustit, že by mohl prohrát proti oslabenému celku, ačkoliv velmi kvalitnímu. V 60. minutě se totiž ve vápně přízemní střelou prosadil Stanislav Vávra, na něj o minutu později navázal z podobné příležitosti, akorát střelou nahoru, Jan Kosak. Rázem bylo otočeno a změnil se i obraz hry. Baník bránil ve vápně v devíti hráčích, ani to ale nestačilo. Při jedné z akcí totiž zachybovali domácí na středu hřiště a nabídnutý brejk za Vysočinu využil Jozef Urblík.

Ani jednomu celku se ale nelíbila možnost remízy, všichni chtěli vyhrát, a tak to na hřišti bylo vidět. Množství útočných akcí, které časem převažovaly na straně domácích, ale nebylo využito. Sokolov a Jihlava tak nakonec braly po bodu. Před zápasem by za něj domácí byli rádi, po průběhu asi nakonec také. Pro Jihlavské je to ale ztráta, ačkoliv hráli v deseti, byli Sokolovu více než vyrovnaným soupeřem.