18.08.2018 | Petr Komárek | Zápas

Povedené střely z dálky šly těsně mimo. Prostějov s Hradcem remizoval bez gólů

Foto: Tomáš Kaláb (1skprostejov.cz)
Prostějov – Fotbalisté Hradce Králové podruhé za sebou nebodovali naplno. Po bezbrankové remíze s Vítkovicemi skončil stejným výsledkem i jejich zápas na půdě Prostějova. Hanáci se slibnými momenty blýskli zejména ve druhém poločase. Píchal s Hapalem Ottmarovu branku jen těsně netrefili.
bez branek
bez branek
45' Biolek
64' Schuster
90' Píchal
45' Urma
56' Kropáček
67' Durděvič
90' Kvída
Sestavy
Bréda – Biolek (54. Machynek), Janíček (43. Pernackyj), Schuster, Slaninka – Píchal, Pančochář, Sus, Žikol, Šteigl (81. M. Kovařík) – Hapal.
Na lavičce: Jícha, Rus, Fládr, Langer
Trenér: Oldřich Machala
Ottmar – Urma, Kvída, Plašil, Martinec – Janoušek (71. Jukl), Zorvan – Martan (46. Trávníček), Vlkanova, Durdević – Kropáček (58. Miker).
Na lavičce: Stejskal, Finěk, Pokorný, Hynek
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Batík • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 735

Komentář

V první desetiminutovce utkání se sám dostal do problémů hradecký brankář Ottmar. Biolkův vysoký centr z pravé strany mu vypadl z rukou a balon musel na druhý pokus rychle krotit před dotírajícím Hapalem. Hosty mohl poslat do vedení ve 24. minutě Kropáček. Na pravé straně šestnáctky si naběhl na pas od Durdeviće. V souboji s Janíčkem mu výrazně pomohlo podklouznutí prostějovského stopera a proti sobě už měl jen Brédu. Ten ovšem rychle vyběhl a balon vyrazil na roh.

Kropáček o sobě dal výrazně vědět i při rohovém kopu. Na něj si naskočil ze všech nejvýše a hlavou zamířil vedle. V nastavení prvního poločasu se už chtěl řítit sám na Ottmara Píchal. V souboji se dostal před Urmu, který své zaváhání hasil stažením domácího hráče k zemi. Diváci na stadionu očekávali, že rozhodčí udělí hostujícímu zadákovi červenou kartu, místo ní ale vytáhl jen žlutou.

V 54. minutě se Urma ocitl na konci útočné akce Votroků. Z levé strany pálil z voleje vysoko nad. Nádherný moment byl k vidění po uplynutí hodiny hry. David Píchal si navedl balon z pravé strany více doleva a levačkou vypálil. Jeho střela proletěla o kousek vedle levé tyče Ottmara, jenž za míčem vehementně plachtil.

Krátce poté gólman Hradce chyboval, když ve vápně nezachytil míč letící z levé strany. Žikol ovšem nedokázal včas zakončit do odkryté branky. Když konečně nasměroval balon k prostoru mezi třemi tyčemi, našel u pravé tyče jen Ottmarovy připravené rukavice. Největší možnost na hostující straně měl ve druhé půli Durdević. Po polovysokém centru zprava ve vápně přestřelil. O poslední vzrušující moment zápasu se v 87. minutě postaral Lukáš Hapal. Svou krásnou střelu nasměroval těsně nad břevno. 

Prostějov, který kvůli zraněním Janíčka a Biolka musel dvakrát nuceně střídat, remizoval s Hradcem Králové 0:0.