25.08.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec zářil v úvodu, ale pálil šance. Nakonec s Táborskem vybojoval první bod

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - V minulé sezóně pátý Třinec se zatím utápí v krizi, po pěti duelech měl na kontě nula bodů při skóre 2:10. Ani Táborsko na tom nebylo nijak dobře, přesto nasbíralo alespoň čtyři body. Souboj dvou celků z dolní poloviny tabulky nabídl krásnou fotbalovou podívanou zejména v prvním poločase. Soupeři se nakonec rozešli s bodem za remízu 1:1.
13' Reintam
42' Frýdek
63' Joukl
79' Vaněk
6' Ndiaye
33' Ngimbi
56' Navrátil
Sestavy
Adamuška – Kušnír, Mravec, Reintam, Ilko – Schwendt (55. Joukl), R. Vaněk I., Janošík (84. M. Čelůstka), Šumbera – Samiec, Dedič (78. Hejný).
Na lavičce: Paleček, Omasta
Trenér: Jiří Neček
Toma – Navrátil, M. Kučera, Ngimbi, Klusák – Šandera, Ch. Frýdek – Ndiaye (78. Musiol), Kopřiva, P. Pilík (46. Pfeifer) – Vandas (84. Prošek).
Na lavičce: Zadražil, Březina, Zárybnický, Berešík
Trenér: Kamil Tobiáš
Rozhodčí: Adámková - Novák, Dresler • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 620

Komentář

Takový fotbal ještě třinečtí fanoušci letos neviděli. Úvod duelu jejich oblíbenci rozehráli na jedničku. Už ve druhé minutě se Janošík prezentoval pěknou ranou zpoza šestnáctky, která byla ještě tečovaná, ale Toma dokázal míč vyrazit. O chvíli později po centru Šumbery hlavičkoval Kušnír, ale hlavičkou těsně minul.

Ve 13. minutě se už domácí dočkali. Byl u toho znovu Šumbera, který centroval z rohového kopu přímo do pokutového území, hlavičku Dediče ještě Toma vyrazil, ale na dorážku Mikka Reintama už neměl nárok.

Další gól mohli Slezané přidat hned o čtyři minuty později. Janošíkův nedýchaný centr do vápna Šumbera jen prodloužil na zadní tyč, kde skluzoval Samiec, ale ani on nedokázal dopravit balon do sítě. Hned vzápětí měli domácí další tutovku. Dedič po centru Šumbery našel přesně Janošíka, který ranou z běhu jen těsně přestřelil táborskou branku. René Dedič si vypracoval další příležitost ve 39. minutě, kolem Navrátila se natlačil až před Tomu, ten však rychle vyběhl a v pádu zasáhl na poslední chvíli.

Jak to tak bývá, tak Táborsko dokázalo potrestat nemohoucnost domácích navýšit skóre a srovnalo. Potřebovalo na to však také tři veliké šance. Nejprve Vandasův přetažený centr našel Ndiaye, ten však zamířil vedle bližší tyče. O minutu později se hosté vydali do brejku a Vandas tentokrát pálil, sice překonal Tomu, ale před brankovou čárou zasáhl skluzem skvělý Kušnír. Nakonec se Táborsko dočkalo. Christián Frýdek neváhal s ránou zpoza šestnáctky, pravačkou se trefil přesně k levé tyči a nedal Adamuškovi šanci. První poločas nabídl opravdu krásný fotbal a do šaten se šlo za stavu 1:1.

Ve druhé půli se dlouho čekalo na šanci, pak ale přišly dvě hned za sebou. Nejprve hostující Ndiaye vyslal směrem na branku pumelici zpoza vápna a jen těsně minul spojnici pravé tyče a břevna. Vzápětí využil dobrého pasu Kušníra třinecký Dedič, ale ani ve své další dobré šanci neuspěl, střelou z kroku nepřekonal Tomu.

Blíže k rozhodnutí nakonec měli hosté. Christián Frýdek to vzal znovu na sebe, zleva si navedl míč až na střelu, přízemní pokus však dokázal zkrotit Adamuška. Oba týmy tak berou bod, pro Třinec je vůbec první v sezóně. Domácí však po povedeném úvodu mysleli jistě na víc.