01.09.2018 | David Klier | Zápas

Dynamo v Pardubicích neproměňovalo šance a podruhé v řadě venku prohrálo

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Za deštivého sobotního dopoledne zajížděl celek Českých Budějovic do Pardubic, kde se v rámci utkání 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utkal s tamějším FK. Dynamo si v zápase dokázalo vypracovat dobré příležitosti, zradila ho ale koncovka. To domácí Černý s Petráněm pálili po změně stran ostrými a zajistili tak Pardubicím důležité tři body.
53' Černý
85' Petráň
bez branek
25' Fousek
61' Kovář
82' Prosek
54' Kladrubský
71' Wermke
83' Helešic
Sestavy
Knobloch – Prosek, Jakub Klíma, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – A. Fousek (77. Kühnel), P. Černý, Tischler, Kovář (72. Kašiar) – Petráň (90. Huf).
Na lavičce: Letáček, Kopřiva, Zukal, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Křížek – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Havelka, Javorek – Wermke (74. Kovaľ), Grajciar (78. Táborský), Mršić – Ledecký.
Na lavičce: Staněk, Řezáč, Čavoš, Gebert, Šplíchal
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Rejžek – Pelikán, Batík • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 603

Komentář

První šanci utkání měli hned ve čtvrté minutě utkání hosté. David Ledecký dostal skvělý centr přímo na hlavu, zhruba z penaltového puntíku svou hlavičku ale nedokázal usměrnit na branku. V 18. minutě měl šanci domácí Fousek, který si zpracoval centr Čelůstky, jeho dělovku levou nohou doprostřed branky ale vyrazil brankář Dynama Zdeněk Křížek. 

Dobrou možnost měl o sedm minut později i Roman Wermke. Ten se dostal k míči na hranici pokutového území a jeho tečovaná střela skončila na horní tyčce domácího brankáře Knoblocha. Ve 37. minutě šel sám na branku Matěj Mršič, který dělal pardubické obraně velké problémy díky své rychlosti, ani on ale na brankáře Knoblocha nevyzrál.

První možnost druhé půle se zrodila v 51. minutě a hned to byla šance gólová. Jan Jeřábek si pokryl míč před dotírajícím Filipem Havelkou a našel mezi obránci volného Pavla Černého. Ten si balón zpracoval a levačkou jej uklidil k pravé tyči.

V 71. minutě měl stoprocentní šanci na vyrovnání David Ledecký, ten ale po centru z levé strany z voleje trefil pouze Milana Knoblocha. Z vyrovnání se radovali Jihočeši v 83. minutě, po střílené přihrávce Mršiče byl ale střelec v ofsajdovém postavení.

O dvě minuty později tak přišlo na druhé straně definitivní rozhodnutí. Po volném kopu Čelůstky hlavičkoval Jakub Klíma, míč si cestou do branky ještě našel Michala Petráně, který jej uklidil do sítě.