01.09.2018 | Tomáš Hála | Zápas

Sokolov zdolal gólem Dvořáka Žižkov 1:0

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Baníku se dařilo ve třech zápasech po sobě, v zápase 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Žižkovu tak byl za mírného favorita. To se snažil prokázat od úvodních minut, první půle ale byla festivalem zahozených šancí. Jedinou branku viděli diváci až po přestávce, kdy se trefil Dvořák. Sokolov po změně stran dominoval a svůj těsný náskok po zásluze uhájil.
51' Dvořák II.
bez branek
60' Čihák
84' Mejdr
85' Hlavatý
76' Bazal
84' Dočekal
Sestavy
Belaň – Mejdr, O. Ševčík, Mišůn, Jakub Dvořák II. – Kosak, A. Čihák (72. Beránek), Glaser, Štípek (86. Liener), Vávra – Vašíček (77. Hlavatý).
Na lavičce: Dvořák I., Ruml, Ševčík, Voleský
Trenér: Vítězslav Hejret a Pavel Horváth
Otáhal – Pardubský, Opluštil, Žežulka, Stříž – Podrazký, Batioja, M. Čermák (82. Urbanec), Bazal (77. Rondić) – Musa (63. Sintean), Dočekal.
Na lavičce: Winter, Mareš, Švejdík, Beňo
Trenér: Petr Mikolanda
Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Vitner • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 620

Komentář

Zápas začal dle očekávání, domácí Baník se na Žižkov vrhl opravdu velmi aktivně a snažil se od úvodních minut dominovat na hřišti. Hned ve 3. minutě se dostal do slibného zakončení sokolovský Kosak, Otáhal si ale připsal zákrok. Hrozili ale také fotbalisté Viktorie, Střížova střela z dobrých pětadvaceti metrů se do branky jen těsně nestočila. 

Baník i nadále byl aktivnějším týmem, vytvářel si šance, promrhával ale jednu za druhou. Na straně hostů byl aktivní především Stříž a Dočekal, trochu mimo hru byl Musa, dostávalo se k němu málo balonů. Ve 30. minutě už mohl jít Sokolov do vedení, na hraně šestnáctky se opřel do balonu ve vzduchu Kosak, Otáhal znovu ale vzájemný souboj vyhrál. O deset minut později v největší šanci Žižkova Musovu střelu vytáhl skoro z brankové čáry Belaň. První půle byla od obou celků aktivní, ale také ukázkou zahazování šancí.

Jestliže byl v první půli Žižkov Baníku vyrovnaným soupeřem, tak ve druhé už se hrálo prakticky jen na jednu branku. Sokolov znovu začal opět velmi aktivně, během pár minut se to domácím také vyplatilo. Z levé strany přišel od Štípka přesný centr, který hlavičkou proměnil v gól Jakub Dvořák II. Domácí se tak poprvé radovali. Následný výkon nasvědčoval, že by se Sokolovští mohli brzy radovat znovu – přehršel šancí směrem kupředu se ale nedařilo proměňovat.

Baník hrozil opravdu neustále, ze hry, rohových kopů, standardních situací za hranicí vápna. Buď ale balony padaly mimo branku, nebo dobré zákroky předváděl brankář Otáhal. Když už se Žižkov vůbec dostal k balonu, tak ho o kousek dál rychle ztratil, směrem dopředu za celou druhou půli předvedl snad dvě akce. Deset minut před koncem mohli domácí rozhodnout, v přečíslení si ale s balonem nevěděli rady. 

Viktoria se dostala k menšímu tlaku až v nastaveném čase, ani v tomto období ale neposlala na Belaně nijak výrazné střely. Sokolov tak bodoval počtvrté v řadě a po špatném začátku soutěže se postupně dostává ode dna tabulky, tam naopak pomalu směřuje právě Žižkov.