02.09.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Hradec otočil duel proti Vlašimi a po třech zápasech se radoval z výhry

Foto: fchk.cz
Fotbalisté Hradce Králové přetrhli sérii tří zápasů bez výhry ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, když v 7. kole zdolali na domácí půdě Vlašim 3:1. Výhra se však nerodila lehce, neboť se hosté po bezbrankové první půli ujali na začátku té druhé vedení. Votroci však rychle vyrovnali a poté dalšími dvěma góly rozhodli o své výhře 3:1.
56' Durděvič
60' Zorvan
78' Vlkanova (pen)
47' Fotr
13' Kropáček
27' Urma
45' Martan
45' Martinec
73' Jukl
37' Piško
55' Fotr
Sestavy
Ottmar – Plašil, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Martan (50. Zorvan) – Černý, Vlkanova, Durděvič (89. Hynek) – Kropáček (26. Matoušek).
Na lavičce: Stejskal, Funda, Pokorný, Janoušek
Trenér: Zdenko Frťala
Le Giang – Plechatý (62. Plachý), Piško, Štochl, Kadlec – Fortelný (79. Dao), Mizerák, Mareček, Ivanko-Macej (68. Selemani) – Fotr, Hadaščok.
Na lavičce: Bačkovský, De Paula Medeiros, Janda, Skopec
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Klíma – Petřík, Dresler • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 846

Komentář

Úvod utkání příliš pohledný fotbal nenabídl. Favorizovaný Hradec nedokázal pořádně kombinovat, ale ani Vlašim na tom nebyla lépe. První šanci si však přece jen vypracovali domácí. Vlkanova po průniku po pravé straně odcentroval do vápna, ale střelecký pokus votroků byl sražen.

Právě Vlkanova zaznamenal jedinou střelu na branku první půle, pokus z dálky však mířil jen doprostřed Le Giangovy branky. Ve 41. minutě se hosté radovali z gólu, po pasu Marečka na zadní tyč zakončoval Fortelný, sudí však postřehl, že střílející hráč Středočechů hrál v ofsajdu. V závěru obdrželi dva domácí hráči žlutou kartu, ale jinak první půle žádné vzrušení nepřinesla.

V té druhé ale padaly góly od první minuty. Regulérního gólu dosáhli hosté, Oskar Fotr si naběhl na pas za obranu, přízemní střelou překonal Ottmara a poslal Vlašim do vedení. Do 60. minuty už ale Hradec dokázal skóre otočit. První gól Východočechů zařídil Fahrudin Durděvič, který se ve vápně vymotal z tísně dvou protihráčů a následně levačkou zamířil parádně k zadní tyči. Hned vzápětí přišel na hřiště Filip Zorvan a o dvě minuty později se trenérovi odvděčil gólem. Dostal nabito na hranici velkého vápna a placírkou vypálil k levé tyči, Le Giang byl bez šance.

Domácí už Vlašim k vyrovnání nepustili, naopak potvrdili tříbodové vítězství. Adam Vlkanova upadl v souboji se dvěma protihráči v pokutovém území a sudí nařídil pokutový kop, který tentýž hráč proměnil suverénně, Le Giang skákal k opačné tyči. Závěr už si Hradec Králové pohlídal a zapisuje do tabulky plný počet bodů.