02.09.2018 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf zdolal po Hradci Králové na domácí půdě i Jihlavu

Foto: fcvysocina.cz
Uběhl týden po vyhraném zápase nad Hradcem Králové a fotbalisté Varnsdorfu si vyšlápli na Jihlavu. Ta si tak poprvé v nové sezóně připsala porážku. O jedinou branku utkání se po rohovém kopu hlavou postaral Daniel Kozma.
66' Kozma
bez branek
37' Heppner
39' Bláha
78' Barac
32' Klobása
34' Zoubele
55' Fulnek
Sestavy
Porcal – Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner – Dordič (73. Dzaba), Kodeš, Kocourek (77. Richter), Bláha, Barac – Ondráček (83. Schön).
Na lavičce: Samoel, Kubista, Bielesz, Novák
Trenér: David Oulehla
Vejmola – Vaculík (68. Turyna), Štěpánek, Tlustý, Novotný – Machuča (77. Vedral) – Fulnek, Levin, Klobása (65. Javůrek), Zoubele – Klíma.
Na lavičce: Vízek, Čáp, Hykel, Nerad
Trenér: Martin Svědík
Rozhodčí: Cieslar – Dohnálek, Polák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 849

Komentář

Jihlava mohla jít v úvodu utkání do rychlého vedení. Ve 3. minutě dostal Jiří Klíma křížný balón za obranu, dokázal si obhodit vybíhajícího Radka Porcala, ovšem míč do odkryté branky nedopravil a rozvlnil pouze boční síť. Varnsdorf se do vážnější akce dostal v 10. minutě z rychlého protiútoku. Petr Heppner obešel jednoho z obránců a snažil se téměř z nulového úhlu zakončit. Na brankové čáře však asistoval stoper David Štěpánek, který na poslední chvíli odvrátil míč do bezpečí.

Domácí zahrozili opět ve 35. minutě. Petr Heppner skvělým centrem na střed hřiště našel Ondřeje Kocourka, který téměř z kroku vypálil bodlem a jen těsně minul branku. A když se v závěru prvního poločasu neujala ani hlavička Petra Tlustého, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Obě mužstva nastoupila do druhého dějství beze změny v sestavě. A byl to Varnsdorf, který mohl otevřít gólový účet. Ondřej Kocourek si potáhl míč středem hřiště a přihrávkou za obranu vybídl k zakončení nabíhajícího Jakuba Barace. Ten však z bezprostřední blízkosti trefil Luďka Vejmolu. Jihlava byla sice více na míči, Varnsdorf ale využíval rychlé brejky. V 66. minutě vytěžili domácí rohový kop, který zahrával Adam Ondráček, jehož přesný centr do pokutového území našel hlavičku Daniela Kozmy, který mířil přesně k tyči, a domácí šli do vedení.

Hosté vysílali před Radka Porcala jeden centr za druhým, k vážnějšímu ohrožení branky však nedošlo. V 84. minutě to zkoušel po rohu hlavou David Štěpánek, ale ani on nenašel recept na varnsdorfskou tvrz. Rozhodnout mohl v 88. minutě nejprve střídající Patrik Schön, Luděk Vejmola však včas vyběhl a jeho střelu vyrazil. Z následné akce pálil do tyče Dzaba.

Jihlava to ještě zkoušela přes Jana Javůrka, ale ani jeho pokus nepřinesl ovoce. Varnsdorf si bojovném výkonu připisuje další tři body a v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poskočil na šesté místo. Jihlava zůstává i nadále třetí.