15.09.2018 | Petr Dejnožka | Zápas

Dvě neproměněné penalty a těsná výhra. Varnsdorf veze body z Chrudimi

Foto: Karel Dvořák (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Hodně rušné utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sledovali fanoušci v Chrudimi. Na půdě nováčka byly k vidění dvě neproměněné penalty, fantastičtí brankáři Mrázek s Porcalem a jediná trefa do šatny v podání Adama Ondráčka. Gól v poslední minutě první půle nakonec rozhodl o těsné výhře Varnsdorfu v poměru 1:0.
bez branek
45' Ondráček
20' Kopecký
24' Drahoš
67' Froněk
90' Mrázek
90' Sulík
13' Bláha
27' Kodeš
32' Barac
Sestavy
Mrázek – Sulík, Drahoš, Krčál, Mastík (90+1. Řezníček) – Langr (68. Dostálek) – Kesner, Sixta, Kopecký, Froněk – Šípek (57. Vašulín).
Na lavičce: Zíma, Hlavsa, Stránský, Vodrážka
Trenér: Pavel Matějka
Porcal – Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner – Dordić (84. M. Richter), Bláha, Kodeš – Barac, Ondráček (75. Dzaba), Kocourek (64. L. Novák).
Na lavičce: Samoel, Kubista, Bielesz
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Mrázek – Fišer, Vaňkát • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1090

Komentář

Utkání na chrudimském stadionu Za Vodojemem odstartovalo zostra, již ve třetí minutě totiž sudí odpískal penaltu ve prospěch hostujícího Varnsdorfu. Adam Ondráček nechal prudkým zakončením vyniknout gólmana Mrázka, jenž si poradil i s následující dorážkou. Domácí přežili úvodní převahu soupeře a následně sami začali kousat. Po vyrovnaném průběhu prvního poločasu lze zmínit například sérii pěti žlutých karet v krátkém rozmezí či perfektní střelu Lukáše Kopeckého ze standardní situace a ještě lepší zákrok Porcala.

To nejdůležitější se však událo až v nastaveném čase. Domácí ztrátu ve středu hřiště hosté nemilosrdně potrestali, po průniku po levé straně přišel křižný centr na nabíhajícího si Adama Ondráčka, který napravil penaltové zaváhání a gólem do kabiny poslal Varnsdorf do vedení. Po přestávce se obraz hry nijak výrazně nezměnil. Varnsdorf se držel častěji na balonu a snažil se ho zbytečně neztrácet.

Převaha Chrudimi se začala stupňovat v průběhu druhého poločasu, v největší šanci však ránu Lukáše Kopeckého i dorážku Davida Sixty fantasticky vytáhl brankář Porcal. Právě gólman Varnsdorfu byl nakonec hrdinou utkání, když v nastavení druhé půle zlikvidoval pokutový kop Jakuba Krčála! Hosté nakonec na východě Čech ubránili nejtěsnější možné vedení a odvezli si domů tři body.