22.09.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Brno v přesilovce pouze srovnalo, první venkovní výhru neveze ani z Pardubic

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Televizní utkání 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Pardubicemi a Brnem začalo rychlým gólem, díky kterému šli domácí do vedení už po šesti minutách. Krátce po změně stran však putoval předčasně do sprch pardubický Prosek a Brno ihned srovnalo. Ačkoliv měla Zbrojovka proti oslabeným Východočechům několik možností zápas rozhodnout, nakonec veze na Moravu pouze bod a nadále tak čeká na své první letošní venkovní vítězství.
6' Kovář
49' Kříž
33' Jeřábek
35' Klíma
47' Prosek
65' Tischler
38' Pavlík
56' Růsek
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Jakub Klíma, T. Čelůstka – Kovář, Jeřábek, Tischler (84. Mužík), A. Fousek – P. Černý (90+3. Kopřiva), Petráň (52. Čmelík).
Na lavičce: Knobloch, Sokol, Huf, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Melichárek – Chico Gomes (55. Vraštil), Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Sedlák (46. Kříž), L. Krejčí – Lutonský (76. Jambor), Růsek, Bartolomeu – Magera.
Na lavičce: Halouska, Bariš, Štěpanovský, Zikl
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Hrubeš – Vitner, Hock, Pechanec • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 847

Komentář

Pardubice udeřily hned ze své první útočné akce. Po centru Fouska se již v 6. minutě prosadil hlavou Daniel Kovář. Stejný hráč hlavičkoval po rohovém kopu o tři minuty později jen těsně vedle.

Dalších velkých možností se přítomní diváci i ti u televizních obrazovek v první půli nedočkali. Vyrovnaná bitva přinášela hlavně hru mezi oběma šestnáctkami.

To druhá půle začala pěkně zostra. Hostující kouč Šustr poslal do hry Kříže a ten se mu za důvěru odvděčil bleskovým gólem. Nejprve však za faul těsně před vápnem viděl červenou kartu Jan Prosek. Následný přímý kop Magery z dobré pozice skončil ve zdi, míč se ale po několika odrazech dostal právě k Dominiku Křížovi, který jej napálil nekompromisně do šibenice.

V 68. minutě se Zbrojovka radovala z vedení, ovšem jen na chvíli. Dorážka Růska totiž nemohla platit pro předcházející faul na Jeřábka.

Brno mělo nadále v početní výhodě více ze hry, do tutových možností se ale ne a ne dostat. To na druhé straně málem udeřilo. Na konci Mužíkovy standardky byl Fousek, který si naběhl za obranu a střelou z první jen těsně přestřelil.

Pardubice se následně zatáhly a bránily v závěrečných minutách remízu. Varováním jim byl volej Kříže, který poslal balon kousek vedle levé tyče. Již v nastaveném čase se do velké šance dostal Růsek, Letáček si ale stáhl míč do rukavic. Ve třetí minutě nastavení pak stáli při domácích všichni svatí. To se aktivní Kříž opřel do balonu a rozezvučel břevno.

Více už se toho na stadionu Pod Vinicí nestalo. Brno tak svou přesilovou hru využilo pouze ke srovnání a nadále tak čeká na první letošní venkovní vítězství. To Pardubice mohou být s bodem spokojeny.

Ohlasy trenérů

Jiří Krejčí (FK Pardubice): „Ve druhém poločase Prošek špatně trefil balon a vznikla z toho situace, kterou rozhodčí posoudil jako červenou kartu. To byl prvopočátek dalšího dění. Dnes jsme ale moc chyb neudělali. Druhý poločas jsme se v deseti proti silnému Brnu museli více zatáhnout a soustředili jsme se pak už převážně na obranu.“

Pavel Šustr (FC Zbrojovka Brno): „Za druhý poločas musím hráče pochválit. Hráli trpělivě a dokázali si vytvořit možná pět šancí, které jsme určitě měli proměnit. Co se tedy týče kombinační hry, ta byla během přesilovky v pořádku. Chybělo nám ale trochu zkušenosti a klidu v zakončení.“