21.09.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Vítkovice porazily Chrudim, obrat dokonal v posledních minutách Mišínský

Foto: Lukáš Zetek (foto zety, mfkv.cz)
Vítkovice - Fotbalisté Vítkovic v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácím hřišti Chrudim 2:1. Hosté přitom v zápase začali lépe, když už ve 12. minutě poslal Chrudim do vedení Kesler. Domácím se ale podařilo utkání otočit zpět na svou stranu. Nejdřív se ve 22. minutě trefil Celba. Těsně před pauzou šel po druhé žluté ze hřiště hostující Vašulín. Domácí tlačili a těsně před koncem utkání Mišinský rozhodl o vítězství Vítkovic.
22' Celba
88' Mišinský
12' Kesner
17' Celba
47' Matěj
45' Vašulín
45' Vašulín
Sestavy
Šustr – Celba (67. Mišinský), Mikula (C), V. Cverna, Holiš (46. Matěj) – Pašek, Motyčka (81. Ožvolda), Súkenník, Vasiljev – Hýbl, Macej.
Na lavičce: Simkanič, Cverna, Bzirský, Mrázek
Trenér: Jiří Balcárek
Mrázek – Hlavsa, Krčál, Mastík, Kesner (C) – Sulík (31. Dostálek), Sixta, Langr, Froněk (90. Kopecký) – Rybička (68. Šípek), Vašulín.
Na lavičce: Zíma, Řezníček, Stránský, Vodrážka
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Slabý - Dresler, Batík • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 589

Komentář

Chrudim nezačala v Ostravě vůbec špatně. Velikou šanci měla už ve 2. minutě, Froněk odcentroval do šestnáctky, kam si naběhl Vašulín, ale míč jemnou tečí nasměroval pouze do rukavic brankáře Šustra. O chvíli později už hosté otevřeli skóre. Daniel Vašulín vybojoval přímý kop z dvaceti metru a Ondřej Kesner toho dokonale využil, zakroutil míč přes zeď do šibenice, domácí gólman byl bez šance.

Vítkovice zareagovaly rychle a dorovnaly na 1:1. Přihrávka do pokutového území byla sražena pouze k Josefu Celbovi, který nepohrdnul nabídnutou šancí a přízemní střelou k zadní tyči propálil Mrázka. Chrudim si hned mohla vzít vedení zpět, když se hosté dostali k odraženému míči a ranou zpoza vápna pořádně prověřili Šustra.

Klíčový moment přišel v závěru první půle. Aktivní Vašulín to přehnal s důrazem už ve 45. minutě, když se dopustil šlapáku a viděl žlutou kartu. Hned poté v nastavení navíc dojel domácího obránce a musel ze hřiště ven, hosté dohrávali o deseti. Ještě před poločasovým hvizdem mohli jít do vedení Vítkovice, když Josef Celba dostal povedený pas za obranu, ale tentokrát proti Mrázkovi neuspěl, jelikož přestřelil.

Domácí ve druhé půli dlouho obléhali branku Chrudimi a čekali na šanci. Tutovka přišla v 75. minutě, kdy si na povedený centr na penaltě naskočil Súkenník, hlavou zamířil těsně nad břevno! Vítkovice si však nakonec přeci jen připsaly plný počet bodů. Pro Chrudim tvrdá rána přišla v 88. minutě, těsně před koncem zápasu. Paškův centr si našel Vladimír Mišinský, hlavičkou zakončil k zadní tyči a bylo rozhodnuto. Vítkovice tak zůstávají doma neporažené.