21.09.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava se vyhoupla na druhé místo, Vlašim porazila díky výkonu ve druhé půli

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Po domácí porážce s Hradcem Králové tentokrát Vysočina na stadionu v Jiráskově ulici v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nezaváhala. Třináctá Vlašim hrála s favoritem dlouhou vyrovnaný duel, ale ve druhém poločase odešla a Jihlava zvítězila 3:0, dvakrát se trefil Lukáš Zoubele.
62' Zoubele
70' Klíma
89' Zoubele
bez branek
69' Machuča
53' Piško
Sestavy
Vejmola – Fulnek, Tlustý (C), Štěpánek, F. Novotný – Levin, Machuča – Zoubele, Čáp (73. Šlein), Javůrek (76. Vaculík) – Jiří Klíma (83. Turyna).
Na lavičce: Vízek, Vedral, Křivánek, Šumský
Trenér: Martin Svědík
P. Le Giang – Mil. Kadlec, J. Štochl (C), Piško, Túlio – Mareček – Janda (73. Dao), Kučera (66. Plachý), Plechatý (66. Skopec) – Hadaščok, Fotr.
Na lavičce: Bačkovský, Pavlík, Fortelný, Selemani
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Nenadál - Pečenka, Mojžíš • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 894

Komentář

V úvodu utkání sice byla více na míči Vysočina, první šanci však měli hosté. Centr Fotra z pravé strany našel Marečka, který zamířil jen těsně vedle branky. Jihlava měla více ze hry, ale na šanci čekala až do 39. minuty, kdy se Jiří Klíma dostal k odraženému míči v pokutovém území a pohotově vypálil, Vlašim podržel skvělý zákrok Le Gianga. V samotném závěru první půle mohli Středočeši otevřít skóre, když měl při velikém závaru před brankou příležitost Matějíček, avšak neuspěl. Vejmola dokázal držet čisté konto.

Klíčový moment zápasu nastal po patnácti minutách druhého poločasu. Hosté nevyužili tutovou šanci, když přihrávka brankáře Vejmoly došla jen k Hadaščokovi, útočník Vlašimi běžel z úhlu sám do pokutového území, ale nedokázal otevřít skóre, mezi tři tyče totiž nevypálil. A následovalo klasické nedáš – dostaneš. O minutu později Novotného centr z pravé strany proskákal až na zadní tyč k Lukáši Zoubelemu, jenž balon v pádu usměrnil do sítě – 1:0.

Jihlava přidala další branku o chvíli později a vlastně už bylo rozhodnuto. Znovu u toho byl Filip Novotný, který vyslal na bránu střílený centr, na brankové čáře ještě zasáhl obránce, ale na dorážku Jiřího Klímy už neměl Le Giang ani nikdo jiný nárok. Závěr utkání si už Vysočina bez problémů pohlídala a dokonce přidala třetí branku, když Lukáš Zoubele unikl hostující obraně a zakončil mimo dosah vlašimského gólmana. Domácí si tak spravili chuť po prohře s Hradcem Králové a dostali se na průběžné druhé místo tabulky.