07.10.2018 | Dominik Rejthar | Zápas

Táborsko neudrželo náskok proti Prostějovu a remizovalo

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Táborska se zatím trápí v letošní sezoně a své bodové konto příliš nerozšířili ani v dalším kole. K vítězství proti Prostějovu měli sice dobře našlápnuto po Musiolově trefě, ovšem prostějovský Hapal našel odpověď a zařídil dělbu bodů.
54' Musiol
78' Hapal
bez karet
72' Slaninka
85' Šteigl
Sestavy
Toma – Hasil, Navrátil, Zárybnický, Šandera – Březina, Kučera, Frýdek, Pfeifer (76. Prošek), Pilík (81. Ndiaye) – Musiol.
Na lavičce: Zadražil, Klusák, Berešík, Nerad, Vandas
Trenér: Kamil Tobiáš
Bréda – Machynek, Schuster, Janíček, Slaninka (75. Píchal) – Koudelka, Polák, Šteigl, Sus (36. Pernackyj), Žikol (65. Hapal) – Kroupa.
Na lavičce: Jícha, Fládr, Langer, Kovařík
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Jílek – Pečenka, Leška • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 819

Komentář

Obě mužstva vstoupila do utkání hodně aktivně a hned od prvních minut bylo vidět, že se diváci nebudou nudit. Po deseti minutách hry Březinův slibný pokus na poslední chvíli zblokoval jeden z hostujících obránců. Frýdkův technický obstřel jen těsně minul prostějovskou svatyni. Hosté se rovněž ozvali, ale gólman Toma včas vyběhl a zmařil šanci Koudelkovi.

Blízko úvodní brance byl Lukáš Pfeifer, jenž se skvěle zorientoval v závaru před vápnem a z dorážky napálil břevno gólmana Brédy, který předtím vytáhl výborný zákrok. Podobná skrumáž se zrodila i na druhé straně, nicméně i zde domácí vše přečkali bez úhony.

Po změně stran se už skóre měnilo. Zbyněk Musiol si našel centrovaný balon ze standardní situace a hlavou se nemýlil. Zvýšit náskok Jihočechů mohl Frýdek. Jeho gólovou příležitost ale skvěle vychytal Bréda.

Neproměněná šance Táborsko nakonec mrzela. Lukáš Hapal využil nabídnutý prostor a přesnou přízemní střelou k tyči překonal brankáře Tomu. Domácí tým ještě v závěru tlačil na pilu, ale prostějovská defenzíva odolala.