07.10.2018 | Ondřej Novotný | Zápas

Utrápený zápas Hradce s Třincem rozhodla penalta domácích

Foto: fchk.cz
Jedenácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítalo také do Hradce Králové, kde se domácí snažili před reprezentační pauzou vrátit na vítěznou vlnu proti trápícímu se Třinci. Slezané ale přijeli plní elánu, vždyť jim už reálně hrozilo, že by se dostali na poslední pozici v tabulce. Zápas ale nepřinesl příliš pohledný fotbal, vše nakonec rozhodl pokutový kop, který domácím ve druhém poločase zajistil všechny tři body.
62' Černý (pen)
bez branek
17' Miker
44' Urma
52' Pokorný
56' Martinec
58' Kopečný
73' Ottmar
81' Da Silva
90' Da Silva
21' Čelůstka
51' Šumbera
61' Bedecs
73' Hejný
90' Janoščín
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Pokorný, Martinec, Urma – Janoušek (46. Vorobjev), Jukl – Miker (78. Hynek), Černý, Martan (88. Kvída) – Da Silva.
Na lavičce: Stejskal, Finěk, Plašil, Soukeník
Trenér: Zdenko Frťala
Adamuška – Kušnír (23. Schwendt), Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Janošík, Vaněk, Weber, Šumbera – Omasta – Hejný (76. Dedič).
Na lavičce: Bárta, Mravec, Reintam, Klec, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Mikyska – Pelikán, Batík • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 912

Komentář

Utkání se rozehrálo v opatrném stylu z obou stran, dlouho se hrálo mezi vápny, kde si ani jeden z celků příliš šancí nevypracoval. Postupně ale růžky začali vystrkovat hosté, dvě velké příležitosti s koncovkou těsně před očima Ottmara ale příliš rozruchu ani přinést nemusely. Třinec byl totiž pokaždé lapen v ofsajdové pasti. Hosté pak v aktivitě směrem dopředu pokračovali, teoretické příležitosti ale přišly spíše z přímých kopů. Jako když centroval Weber a před domácím brankářem hned trojice hráčů těsně přeběhla míč, takže z toho taktéž nic nebylo.

Největší šance Hradeckých poté přišla paradoxně ze situace, kdy domácí vůbec neútočili. Brankář Adamuška si před vápnem nedokázal bezpečně zpracovat nakopnutý balon, takže se na něho hned vrhli domácí, a to konkrétně Martan, jenž se vydal k brance levou stranou a ještě nahrál vedle sebe na Da Silvu. Než to ale Votroci vykombinovali, hostující brankář byl zpět mezi třemi tyčemi a druhý jmenovaný ofenzivní hradecký hráč stejně ještě nepřesně nahrával, do kabin se tak putovalo za bezbrankového stavu, přičemž nula na kontě vstřelených branek musela mrzet především Slezany.

Domácí oživili do druhého poločasu hru střídáním, do hry naskočil ruský hráč Vorobjov, jenž si při premiéře málem připsal i vedoucí branku. Napříč vápnem mu totiž přihrál Miker, radost na hřišti ale v tuhle chvíli vidět nebyla. Když pak Da Silva neproměnil velkou příležitost z prostoru penaltového puntíku, hra se zase přesunula směrem k brance Hradce, kde ovšem z přízemní střely po přímém kopu také nedošlo na změnu skóre.

Zlom zápasu přišel po hodině hry, faulován byl právě Vorobjov, a to na hranici pokutového území. Nařízený pokutový kop pak proměnil Milan Černý, jenomže poté byli zase více vidět hosté. Když ale v nastavení po vyloučení domácího Da Silvy vychytal Ottmar Šumberu a v poslední vteřině zápasu ve velké příležitosti přestřelil Omasta, tři body mohli začít oslavovat Východočeši.