05.10.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava znovu udeřila ve druhé půli a po výhře nad Chrudimí zůstává v čele

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Vysočina si připisuje třetí výhru ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE v řadě. Na domácí půdě si poradila po výsledku 2:0 s nováčkem z Chrudimi a vypracovala si tříbodový náskok na druhý Hradec Králové, který však ještě čeká zápas s Třincem. Hosté se dlouho drželi, ale Jihlava znovu ukázala sílu ve druhém poločase. Z posledních tří zápasů s v první půli neprosadila ani jednou, ve druhé pětačtyřicetiminutovce se trefila hned sedmkrát.
68' Zoubele
85' Levin (pen)
bez branek
76' Machuča
81' Javůrek
44' Dostálek
89' Drahoš
Sestavy
Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler – Levin, Machuča (77. Šlein) – Javůrek (86. Vedral), Zoubele, F. Novotný – Turyna (58. Šefčík).
Na lavičce: Kolář, Vaculík, Čáp, Šumský
Trenér: Martin Svědík
Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa – Langr (82. Šípek) – Froněk, Vodrážka (82. Kopecký), Sixta, Dostálek – Rybička (70. Vašulín).
Na lavičce: Zíma, Mastík, Stránský, Zavřel
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Machálek - Pochylý, Poživil • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1168

Komentář

Vysočina se v prvním poločase proti nováčkovi trápila a vlastně si nevytvořila žádnou pořádnou šanci, připsala si alespoň první střelu na branku. Daniel Turyna vypálil zpoza vápna, gólman Mrázek nadvakrát míč zkrotil v rukavicích. Chrudim se snažila hrozit z centrů, po faulu Machuči rozehrávala standardku, k odraženému míči se dostal David Sixta, avšak branku minul.

Na druhé straně se po Turynově centru pokoušel o nůžky Zoubele, ale akrobaticky balon netrefil. Hosté poté opět vystrčili růžky a Vysočinu chvíli přehrávali, vypracovali si i zajímavou příležitost, po závaru v pokutovém území se dostali k přízemnímu zakončení, které Vízek dokázal vyrazit. V závěru poločasu musel jihlavský gólman znovu zasahovat, ale další ránu po zemi, tentokrát z kopačky Tomáše Froňka, lapil.

Domácí opět potvrdili, že dávají góly až ve druhém poločase, zlepšili také svůj výkon. Zajímavou šanci si vytvořil Daniel Turyna, v pokutovém území si počkal na dobrý moment pro zakončení, ale z hranice vápna přestřelil. V 68. minutě se už Vysočina dočkala první a také rozhodující branky. Dobrý centr Preislera z levé strany našel Lukáše Zoubeleho, jenž ukázal svou šikovnou, zpracoval si míč na prsa a z otočky propálil obranu i gólmana Mrázka.

Jihlava si závěr utkání pohlídala, dokonce se prosadila ještě jednou. Pomohl jí k tomu nešikovný zákrok chrudimského hráče, který zasáhl míč v pokutovém území rukou, sudí Machálek neváhal a odpískal penaltu. Vladislav Levin se nemýlil, zamířil k opačné tyči, než ke které skákal brankář Mrázek, domácí tak v závěru upravili na konečných 2:0.