26.10.2018 | Marek Janoš | Zápas

Jihlava opět zlomila zápas v samotném závěru, Prostějov porazila díky trefě Zoubeleho

Foto: fcvysocina.cz
JIHLAVA – V rámci 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v Jihlavě utkala domácí Vysočina s Prostějovem. Utkání nenabídlo mnoho šancí a dlouho to vypadalo, že skončí bezbrankovou remízou. Zápas až na úplném konci nastavení rozhodl Zoubele a Jihlava zůstane na čele tabulky.
90' Zoubele
bez branek
40' Klíma
90' Šlein
40' Janíček
90' Slaninka
90' Schuster
Sestavy
Vízek - Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler - Levin (85. Šlein), Machuča - Javůrek (77. Turyna), Zoubele, Novotný - Klíma (65. Šefčík).
Na lavičce: Vejmola, Vaculík, Vedral, Hykel
Trenér: Michal Šmarda
Bréda - Slaninka, Janíček, Schuster, Machynek - Polák - Koudelka (88. M. Kovařík), Žikol (80. Fládr), Pernackyj (74. Pančochář), Hapal - Kroupa.
Na lavičce: Jícha
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Severýn – Fišer, Dresler • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1349

Komentář

První poločas zápasu příliš pohledných fotbalových situací nenabídl. Hrálo se především ve středu pole, obě mužstva se vyznačovala především tvrdou a bojovnou hrou s množstvím osobních soubojů. Kolem dvacáté minuty utkání převzali iniciativu hosté, ale série rohových kopů branku Vízka výrazněji neohrozila.

Podobnou výhodu si vydobyli domácí o chvíli později, ale ani jejich řada rohových kopů úspěchem neskončila. Přiostřilo se až v závěru poločasu, kdy musel sudí chladit horké hlavy na obou stranách a došlo k menší strkanici. Těsně před pauzou se do šance dostal Preisler, ale jeho rána šla hodně mimo.

Také po pauze měli iniciativu na své straně domácí a byl to opět Preisler, kdo se odhodlal k zajímavější střele. Jenže jeho pokus hostující obrana zblokovala. Na druhé straně hrozil aktivní Hapal, ale jeho pokus vyrazil brankář Vízek. Hosté pak dvakrát zahrozili po rohových kopech, ale míč se ani v jednom případě nevešel mezi tři tyče. 

Největší šance dosavadního průběhu utkání přišla přibližně čtvrthodiny před koncem, když se do brejku dostali prostějovští hráči Slaninka a Koudelka, jenže jejich šanci zlikvidoval Vízek s obráncem Fulnekem.

Zápas spěl k bezbrankové remíze, množství šancí tomu odpovídalo. Jenže v samotném závěru nastaveného času se prosadil Lukáš Zoubele po centru do vápna. Hosté už nemohli na branku odpovědět. Prostějov se na špičku tabulky nedotáhl, naopak Jihlava si upevnila pozici na čele tabulky.