27.10.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec se s Vlašimí rozešel bez branek

Foto: fcsbvlasim.cz
Duel 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi týmy z dolní poloviny tabulky FK Fotbal Třinec a FC Sellier & Bellot Vlašim branku nenabídl, stejně tak ani mnoho šancí. Oba celky tak berou po bodu.
bez branek
bez branek
79' Janoščín
34' Skopec
90' De Paula Medeiros
90' Fortelný
Sestavy
Adamuška – Kušnír (73. Dedič), Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Ilko, Vaněk, Weber, Šumbera – Omasta (82. Janošík) – Hejný (46. Schwendt).
Na lavičce: Bárta, Cienciala, Reintam, Klec
Trenér: Jiří Neček
Bačkovský – Mizerák, Plechatý, Piško, Kadlec – Skopec, Janda (76. Túlio) – Ivanko-Macej (66. Kučera), Blecha, Fortelný – Fotr (86. Dao).
Na lavičce: Štecher, Plachý, Štochl, Selemani
Trenér: Erich Brabec
Rozhodčí: Houdek – Kožár, Hock • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 363

Komentář

První náznaky šancí si vypracovali hosté. Středočeši hned v úvodu poslali do vápna dva centry, ten druhý z pravé strany byl rozhodně nebezpečnější a Fortelný na míč na malém vápně jen těsně nedosáhl.

Vzápětí se k prvnímu ohrožení branky soupeře dostal Třinec. Omasta z kroku vypálil z hranice šestnáctky, ale pokus mu příliš nesedl a Bačkovský si se skákavou ranou poradil. To byla vůbec jediná střela na branku v prvním poločase. Když už se hostující Blecha dostal do dobré šance, zastavil ho ofsajd. Příležitosti měl i Fortelný, ale ten z necelých dvaceti metrů nezamířil přesně. Zbytek poločasu nabídl spíš více nepřesností než fotbalové krásy.

V úvodu druhé půle si Slezané vypracovali možnost hned tří rohových kopů po sobě, ale ani jednou Bačkovského neohrozili. Do dobré šance se už dostali v 59. minutě, kdy rozehráli roh nakrátko a osamocený Janoščín z úhlu bohužel pro domácí netrefil branku.

Třinec byl aktivnější a největší šanci si vypracoval po centru Janoščína z levé strany René Dedič, hlavou však o kousek minul brankovou konstrukci a gólman Bačkovský si mohl oddechnout. Rozhodnutí nakonec nepřišlo ani na jedné straně, duel branku nenabídl a oba týmy zapisují do tabulky jeden bod.