04.11.2018 | Radek Barkman | Zápas

Žižkov nezabral ani pod novým koučem, Třinci podlehl 0:3

Foto: Karla Kulová (fotbaltrinec.cz)
Praha – Fotbalisté Žižkova nedokázali ani pod novým trenérem Milošem Sazimou vylepšit své tabulkové postavení a prohráli na domácím hřišti s mužstvem Třince 0:3. V zápase dvou rozdílných poločasů nedokázali Pražané proměnit své šance, za což je soupeř dokázal potrestat.
bez branek
57' Schwendt
74' Ilko
90' Cienciala
83' Žežulka
88' Sintean
7' Ilko
28' Bedecs
Sestavy
Otáhal – Žežulka, Švejdík, Vilotić, Stříž – Urbanec, Podrazký, Batioja, Bazal (79. Halgoš) – Dočekal, Musa (70. Sintean).
Na lavičce: Mareš, Beňo, Čermák, Volek
Trenér: Miloš Sazima
Adamuška – Ilko, Bedecs, M. Čelůstka, Janoščín – Omasta, Šumbera, Weber (88. Klec), R. Vaněk I. – Janošík (90. Cienciala), Schwendt (83. Dedič).
Na lavičce: Bárta, Mravec, Reintam, Hejný
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Jílek – Koval, Leška • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 759

Komentář

Utkání se přitom mohlo vyvíjet jinak. Žižkovští od úvodních minut diktovali tempo hry a tlačili se před pokutové území. Do vedení je mohl dostat dvakrát Petar Musa, ale jeho první zakončení vyrazil konečky prstů gólman Adamuška, po přiťuknutí od Batiojy pak dvacetiletý chorvatský útočník mířil z voleje vysoko nad.

Po změně stran ještě přibylo nebezpečných situací. Nejprve se mohl prosadit po standardní situaci tečující Ilko, ale mířil těsně vedle. Na druhém konci hřiště si pak Musa vylámal zuby na výborném Adamuškovi. A pak se už skóre poprvé měnilo. Perfektní kolmici za obranu vyslal Janošík, Matěj Schwendt si pak krásně pohrál s obranou domácích a poslal Třinec do vedení.

Žižkovská snaha o přerušení dlouhé série bez gólu se pak proměnila ve zmar, zatímco hosté využívali příležitostí k přechodu do rychlých brejků. Jeden takový po Schwendtově nabídce do šestnáctky a první neúspěšné střele zakončil Pavel Ilko a de facto rozhodl o vítězi utkání.

Střeleckou mizérii domácího týmu pak neukončil ani Urbanec, jehož táhlá střela vyústila v další zákrok jistého Adamušky. Na druhé straně pak výborně hrající Schwendt skóroval z ofsajdu, ale přece jenom hosté ještě dokázali jeden gól vstřelit, když se prosadil po souhře dvou náhradníků a Dedičově asistenci do prázdné branky Lukáš Cienciala.

Ohlasy trenérů

Miloš Sazima (FK Viktoria Žižkov): "Vypracovali jsme si celkem dost branek. Bohužel jsme s nimi nenaložili dobře. Není normální, ale není to ani náhoda, že Viktorka brzy ve druhé půli inkasuje. V první půli mohu vytknout hráčům neproměňování příležitostí, ve druhé půli to pak je koncentrace. Byl to zápas jednoznačně o prvním gólu. Chtěli jsme to pak za každou cenu zvrátit, ale už to nešlo. Pozitivně hodnotím povzbuzování našich fanoušků, kteří nám fandí i přesto, že se nám hrubě nedaří."

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "První poločas byl nervózní. Obě mužstva si byla vědoma toho, o co bojují. Ve druhé půli kdyby Žižkov proměnil své šance, bylo by tomu jinak. Pak bylo vidět, že jsme dokázali dohrát některé akce do zdárného konce. Bylo vidět, že chce Žižkov vyhrát a otevřel to. Využili jsme toho díky rychlým brejkům a nakonec se dostali k vítězství 3:0."