03.11.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Dramatický závěr zvládl lépe Varnsdorf, který zvítězil v Prostějově

Foto: fchk.cz
PROSTĚJOV – Už to vypadalo, že se oba týmy v rámci duelu 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozejdou s bodem, ale závěrečná patnáctiminutovka nabídla strhující závěr. Moravané neproměnili penaltu, za což je hosté potrestali, rozhodli utkání a přidali ještě jednu branku. Varnsdorf díky druhé výhře v řadě poskočil dokonce na čtvrté místo tabulky, Prostějov je devátý.
bez branek
87' Kodeš
90' Kocourek
68' Hapal
71' Janíček
80' Machynek
78' Porcal
90' Bláha
Sestavy
Bréda - Kroupa, Koudelka, Polák (88. Pančochář), Janíček - Biolek, Machynek, Pernackyj (90.+1 Šteigl), Sus - Žikol, Píchal (61. Hapal).
Na lavičce: Jícha, Fládr, Langer, Kovařík
Trenér: Oldřich Machala
Porcal - Heppner, Kodeš, Kozma, Bláha - Dordič (84. Barac), Ondráček (80. Schön), Zbrožek, Rudnytskyy - Kocourek (90. Kubista), Kouřil.
Na lavičce: Samoel, Dvořák, Bielesz, Richter
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Vojkovský – Vít, Polák • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 450

Komentář

První desetiminutovka patřila Varnsdorfu, který si však kromě rohových kopů nevypracoval žádnou větší příležitost a naopak mohl inkasovat z rychlého brejku. Ten zakončil Jan Koudelka nepříjemnou střelu těsně za pokutovým územím, brankář Porcal si s menšími problémy poradil. O chvíli později pálil Koudelka znovu z větší dálky, tentokrát těsně minul. Hned za dvě minuty musel být Radek Porcal v pozoru, zvládl však lapit dobrou střelu Píchala mířící k pravé tyči. 

Dlouhé minuty se poté nedělo nic zajímavého a nezáživný fotbal rozsekla šance hostů v nastavení první půle. Ondřej Bláha se zjevil sám v pokutovém území a dostal se k míči, už to vypadalo, že otevře skóre, ale Bréda předvedl parádní zákrok.  

Úvod druhého poločase přinesl zajímavé náznaky na obou stranách a mnoho střeleckých zakončení, těm však scházela přesnost nebo si s nimi poradili oba brankáři. Zajímavé rozuzlení přišlo v závěrečných chvílích zápasu. V 77. minutě Radek Porcal musel z branky a smetl k zemi domácího útočníka, sudí Vojkovský hned nařídil penaltu. Karel Kroupa ovšem nevyřešil situaci vůbec dobře, vypálil doprostřed branky, hostující gólman zůstal stát a chytil.  

Varnsdorf potrestal nevyužitou šancí Moravanů a závěr patřil jemu. Nejprve ještě hosté střelou z pravé strany těsně minuli, v 87. minutě už však dokázali rozhodnout. Petr Kodeš si naskočil na centr z pravé strany a hlavou poslal míč do horního rohu branky. Severočeši si závěr pohlídali a dokonce ještě v nastavení přidali druhý gól, když využili přečíslení tří proti dvěma, Ondřej Kocourek přeloboval Brédu a pojistil Varnsdorfu tři body.