11.11.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

České Budějovice udolaly nejlepší obranu v lize a jsou zpět v čele, Varnsdorf vynulovaly

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)
Varnsdorf – Velmi zajímavý souboj nabídl duel 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, čtvrtý Varnsdorf hostil druhé České Budějovice, které se mohly v případě vítězství vrátit do čela. To se jim také povedlo, po vyrovnané první půli rozhodl v 60. minutě Lukáš Havel.
bez branek
61' Havel
63' Rudnytskyy
80' Barac
56' Kladrubský
Sestavy
Porcal – Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner – Kodeš, Bláha – Rudnytskyy (80. Votava), Kocourek (74. Barac), Dordič – Ondráček (74. Schön).
Na lavičce: Samoel, Kubista, Novák, Richter
Trenér: David Oulehla
Staněk – Kladrubský, Novák, Havel, Helešic – Čavoš, Havelka – Wermke (65. Kovaľ), Gebert (86. Grajciar), Mršič (89. Táborský) – Ledecký.
Na lavičce: Křížek, Řezáč, Čermák, Sajčič
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Matějček – Pospíšil, Flimmel • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 749

Komentář

Dynamo začalo aktivněji a už v 7. minutě si vypracovalo první tutovku. Wermke dobře viděl nabíhajícího Čavoše, našel ho centrem na penaltě, avšak hostující záložník balon netrefil dobře a Porcal nadvakrát míč zkrotil. O chvíli později musel být gólman Porcal znovu v pozoru. Ledecký si všiml nabíhajícího Mršiče, přistrčil mu míč, dělovku hostujícího hráče dokázal vyrazit gólman Severočechů na roh.

Ve 14. minutě zahrozili poprvé pořádně také domácí. Bojan Dordič ukázal přímočarost, prokličkoval se obranou Českých Budějovic a už se chystal zakončit, na poslední chvíli ale zasáhl kapitán Kladrubský a srazil střelu na roh.

Vyrovnaný zbytek poločasu bez šancí rozčísla až chyba českobudějovické rozehrávky. Díky tomu mohl Ondráček najít na levé straně osamoceného Dordiče, ten ovšem nedokázal využít ani svou druhou šanci a vypálil nad branku.

Úvod druhé půle byl opatrnější až do chvíle, kdy Dynamo rozehrávalo v 60. minutě standardní situaci. Centr Kladrubského odvrátili domácí jen k Lukáši Havlovi, jenž se parádní akrobatickou ranou opřel do míče a zaskočil bezmocného Porcala v brance Varnsdorfu.

Severočeši se do velké šance už nedostali. Gólman Staněk s pomocí obrany musel přečkat pouze jeden nepříjemný závar v 87. minutě, ale jinak to defenziva Českých Budějovic zvládla, uhájila vedení 1:0 a Dynamo je zpátky na prvním místě.