09.11.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Vysočina si poradila s Ústím a je minimálně do neděle opět v čele

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Po neúspěšném šlágru v Českých Budějovicích Vysočina tentokrát zvítězila v rámci 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na domácí půdě po parádním závěru prvního poločasu porazila Ústí nad Labem 4:1, když se dvakrát za dvě minuty prosadil Lukáš Zoubele. Jihlava je tak minimálně do nedělního zápasu Dynama na půdě Varnsdorfu první v tabulce. Severočeši zůstávají sedmí.
40' Zoubele
42' Zoubele
58' Tlustý
88' Vaculík (pen)
63' Šup
51' Šlein
74' Štěpánek
66' Dvořák
Sestavy
Vejmola - Vaculík, Štěpánek, Tlustý (88. Vedral), Preisler - Ljovin, Šlein - Fulnek, Zoubele (55. Machuča), Novotný - Klíma (78. Klobása).
Na lavičce: Vízek, Hykel, Šefčík, Šumský
Trenér: Martin Svědík
Tvrdoň - Strada (55. Procházka), Kingue, Pimpara (74. Richter), Bílek - Peterka - Krátký, Dvořák, Drame (55. Matějka), Nágl - Šup.
Na lavičce: Lindr, Chodora, Hudec, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Váňa – Arnošt, Boček • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1139

Komentář

Domácí začali aktivněji a z územní převahy vytěžili šanci, kterou i proměnili, zakončující Lukáš Klíma se však nacházel v ofsajdu. Další příležitost měl po pasu Levina Lukáš Zoubele, zkusil střelu po zemi, brankář Tvrdoň předvedl výborný zákrok a držel nerozhodný stav.

Severočeši se začali více dostávat do hry a také jejich dobrá šance skončila gólem, ale ten znovu neplatil kvůli ofsajdu, ve kterém se ocitl Youba Drame. Nakonec ale dvě regulérní branky do konce poločasu padly, obě do sítě Ústí nad Labem a to hned po dvou minutách. Nejprve zůstal nehlídaný v pokutovém území Lukáš Zoubele a nadvakrát propálil hostujícího gólmana, poté po chybě Peterky vysunul Fulnek do úniku znovu Lukáše Zoubeleho, který obešel obránce a střelou do horního prostoru branky nedal Tvrdoňovi šanci. Dvě těžké rány pro hosty v závěru první půle.

Vysočina pokračovala v aktivní hře a dokonce navýšila vedení. Přečíslení tři proti jednomu ještě Fulnek pokazil, ale o chvíli později už Jihlava vstřelila třetí gól. Petr Tlustý si našel centr z pravé strany a hlavou zamířil přesně.

Ústí nad Labem dokázalo za pět minut snížit, rovněž hlavičkou, když se přesně zakončující Dominik Šup po úspěšné trefě málem zranil po nárazu do tyče. To však bylo ze strany hostů vše, drama nepřišlo. Naopak Vysočina uzavřela skóre čtvrtým gólem. Ondřej Machuča byl v pokutovém území faulován Náglem a nařízenou penaltu proměnil s přehledem Lukáš Vaculík, když Tvrdoň skákal k opačné tyči.