10.11.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec otočil duel proti oslabenému Brnu a zvítězil 2:1

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Slezané z Třince se zvedají. Neprohráli už čtyři zápasy v řadě, tentokrát slavili dokonce plný počet bodů. Proti Brnu hráli už od 30. minuty v početní výhodě, ve druhé půli sice inkasovali jako první, ale duel otočili a zvítězili 2:1. Třinec se tak posunul už na jedenácté místo, Zbrojovka zůstává šestá.
63' Šumbera
77' Dedič
54' Sukup
34' Ilko
90' Dedič
19' Bariš
30' Kryštůfek
30' Bariš
52' Magera
Sestavy
Adamuška – Ilko, M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Omasta (84. Hejný), Weber, R. Vaněk I. (46. Klec), Šumbera, Janošík – Schwendt (73. Dedič).
Na lavičce: Bárta, Cienciala, Reintam
Trenér: Jiří Neček
Melichárek – Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann (79. Zikl) – L. Krejčí – Bartolomeu (82. Michal Škoda), Růsek, Bariš, Štepanovský – Magera (68. Sedlák).
Na lavičce: Halouska, Pavlík, Šural, Lutonský
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Severýn – Fišer, Poživil • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 956

Komentář

Úvodní minuty zápasu nabídly spíše opatrný fotbal a trvalo, než byly k vidění i zajímavé momenty. V devatenácté minutě Bariš zastavoval rychlý brejk domácích faulem a viděl první žlutou kartu. Po půlhodině už musel Damián Bariš do sprch, když ostře poslal k zemi Vaňka, sudí Severýn neváhal, vytáhl žlutou a následně i červenou kartu, Zbrojovka tak dohrávala zbytek zápasu o deseti.

Největší šanci úvodního poločasu však měli hráči z moravské metropole. Růskův pas našel rozběhnutého Bartolomea, jenž se přehnal kolem kapitána Bedecse a následně tvrdě vypálil, domácí zachránilo břevno!

Brno i v oslabení bylo nebezpečnější a dostalo se v deseti do vedení. Eismannův povedený centr před malé vápno si našel Ondřej Sukup a hlavou otevřel skóre, Adamuška byl bez šance. O chvíli později měli hosté další příležitost, když tvrdou ránu Magery zpoza pokutového území musel vytáhnout až parádním zákrokem třinecký gólman.

Slezané převzali iniciativu a srovnali v 63. minutě. Šimon Šumbera rovněž vypálil za hranicí šestnáctky a umístěnou střelou k levé tyče překonal Melichárka. Netrvalo to dlouho a Třinec využil přesilovku podruhé. Po rohovém kopu nakrátko vyslal Janoščín parádní centr na zadní tyč, kde zůstal nehlídaný René Dedič a zblízka se už nemýlil.

Zbrojovka se už do šance na vyrovnání nedostala, naopak ještě mohla inkasovat. Po dobré práce Dediče se mohl druhé branky dočkat Šimon Šumbera, jehož dělovku však dokázal vytěsnit mimo gólman Melichárek. O minutu později měl sám René Dedič dobrou šanci, ale z malého vápna přestřelil. To ovšem nemusí domácí mrzet, jelikož zvítězili 2:1 a podruhé v řadě získávají tři body. Brno naopak po dvou výhrách padlo.