24.11.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Sokolov slaví na závěr podzimu výhru, rozstřílel Vítkovice

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – Baník toužil po zaváhání s Táborskem v posledním duelu podzimní části zvítězit, Vítkovice potřebovaly po dvou debaklech při skóre 1:10 také pořádně zabrat. Hrálo se však převážně na jednu branku a Západočeši po zásluze vybojovali v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tři body za výhru 4:0.
11' Vávra
69' Liener
83' Kosak
85' Stropek
bez branek
bez karet
47' Ožvolda
Sestavy
Belaň - Ruml, Ševčík, Stropek, Jakub Dvořák II. - Glaser (61. Liener), Machek - Štípek (86. Voleský), Hlavatý, Beránek (74. Kosak) - Vávra.
Na lavičce: Dvořák I., Mišůn, Ševčík
Trenér: Vítězslav Hejret
Šustr - Celba, Mikula, Cverna, Hýbl - Pašek, Ožvolda, Vasiljev (88. Moučka), Súkenník, Bzirský - Mrázek (60. Mišinský).
Na lavičce: Květon, Praus
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Marek – Vitner, Polák • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 410

Komentář

Hosté se ještě ani nestihli zahřát a už mohli do desíti minut klidně prohrávat 0:3, to by však nesměli mít skvělého Martina Šustra v brance. Ten likvidoval šanci Hlavatého, jehož tvrdá rána mířila do sítě, ale gólman Vítkovic dokázal vytěsnit míč na roh. Z něj přišla další šance právě Michala Hlavatého, který tentokrát zkoušel zakončit technicky, avšak souboj těchto dvou hráčů znovu vyhrál Šustr.

Hned vzápětí přišla další dobrá šance Sokolova. David Štípek kličkoval v pokutovém území a následně vypálil z úhlu na bližší tyč, hostující brankář znovu zareagoval včas a zlikvidoval příležitost. Ovšem domácí pokračovali v drtivém tlaku a radovali se v 11. minutě. Po dalším rohovém kopu našel Dvořák ostrým centrem na zadní tyči Stanislava Vávru, jehož nikdo nehlídal a sokolovský útočník v klidu zakončoval do odkryté branky.  

Ostravané se dále trápili v kombinaci a vlastně se nedostali za poločas do jediné pořádné šance. To domácí fanoušci se nenudili. Nejprve se pohlednou ránou mířící do horního rohu prezentoval Machek, už to vypadalo, že Šustr na balon nedosáhne, nakonec však zvládl natáhnout levačkou a míč vytěsnil. Poté ve 31. minutě Glaser pěkným pasem našel mezi obránci rozběhnutého Hlavatého, ten selhal i ve své třetí šanci. Sice obstřelil vyběhnutého gólmana, ale zároveň minul branku.  

Vítkovice se lehce osmělily a jejich šance na srovnání přišla po deseti minutách druhého poločasu. Domácí defenziva zapomněla na nabíhajícího Mrázka, jenž si naběhl na centr Vasiljeva z pravé strany, avšak hlavou zakončil jen nad břevno. To byla největší příležitost hostů v zápase.

Sokolov sice už herně tolik nedominoval, ale šance stále přicházely. Například David Štípek využil prostoru v pokutovém území a vypálil po zemi, Šustr byl na místě včas. V 69. minutě už přišla druhá západočeská branka. Střídající Erik Liener si našel místo na malém vápně a dotlačil míč k přední tyči po centru Beránka z levé strany.   

Domácí chtěli vítězství definitivně stvrdit a měli k dispozici další tutovky. Liener dostal ofsajdově hraniční pas a běžel sám na bránu, jeho obstřel však minul pravou tyč. Další únik měl k dispozici Vávra, ale Šustra nepropálil a Kosak z dorážky trestuhodně netrefil poloprázdnou branku.  

Ovšem nakonec se Baníkovci dočkali třetího a dokonce i čtvrtého gólu. Nejprve Jan Kosak svou další šanci proměnil a sám před Šustrem dokázal zakončit přesně k tyči. Vzápětí v 85. minutě dokonal debakl Daniel Stropek. Dostal pas před branku a nikým nehlídaný se prosadil přízemní střelou. Sokolov tak na závěr podzimu oslavil hladkou výhru, zatímco Vítkovice se utápějí v krizi a skóre z jejich posledních tří duelů činí 1:14.