25.11.2018 | Josef Janda | Zápas

Varnsdorf přestřílel Táborsko 3:2 a přezimuje na čtvrtém místě

Foto: fkvarnsdorf.cz
Tábor – Nečekaná pětigólová nadílka se urodila v souboji Táborska s Varnsdorfem. Hosté se dostali do vedení gólem do šatny a po hodině hry svůj náskok ještě na dvě branky navýšili. Při letošní kvalitní defenzivě Varnsdorfu málokdo čekal, že by se něco zásadního mohlo ještě přihodit. Nicméně domácí během sedmnácti minut srovnali a stali se po Vítkovicích teprve druhým týmem, který letos vstřelil Varnsdorfu dvě branky. Táborsku to ale ve finále nebylo nic platné. V první nastavené minutě natáhnul k dalekonosné ráně Daniel Kozma, který rozhodl o vítězství Varnsdorfu v Táboře 3:2.
72' Musiol
89' Březina
45' Dordič
60' Kouřil
90' Kozma
53' Hasil
59' Kopřiva
43' Kodeš
Sestavy
Toma – Hasil (84. Prošek), Navrátil, Ngimbi, Březina – Šandera, Berešík (63. Musiol), Pouček, Kopřiva (60. Frýdek) – Pilík, Ndiaye.
Na lavičce: Zadražil, Klusák, Nerad, Pfeifer
Trenér: Kamil Tobiáš
Porcal – Kouřil, Zbrožek, Heppner, Kodeš – Bláha, Ondráček (80. Votava), Rudnytskyy (89. Kubista), Dordič – Kocourek (77. Barac), Kozma.
Na lavičce: Samoel, Dvořák, Richter, Schön
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Dohnálek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 512

Komentář

Úvodní minuty patřily Varnsdorfu, který uzavřel Táborsko na jeho polovině. Domácí si však bez problémů poradili a hosty nepustili do jediné brankové šance. Do první gólovky se ze své první šance dostalo ve 13. minutě paradoxně Táborsko. Po rohovém kopu dostal na hlavu přizvednutý míč kapitán Jakub Navrátil, jenže ke smůle modrobílých poslal tísněn míč jen nad branku.

Domácí byli i nadále při chuti. Berešík našel v ideální pozici Kopřivu, tomu však do rány lehnul na poslední chvíli jeden z hostujících obránců. Táborsko se po mlhavém úvodu začalo postupně dostávat do hry.

Po půlhodině zahrozili opět hosté. Rudnytského pokus skončil jen v boční síti a varnsdorfskému borci nezbylo než se chytit za hlavu. Na druhé straně musel Porcal skočit k tyči, aby lapil přesně umístěnou střelu.

Poslední minuty první půle patřily útočné aktivitě hostů. Po kombinaci Kocourka s Ondráčkem příliš nechybělo, což ale Varnsdorf mrzet nemuselo. Na Tomovu branku se poté valil jeden útok za druhým. Zbrožek našel před brankou volného Dordiče, jehož hlavička skončila k údivu všech mimo.

Těsně před odchodem do kabin se hosté konečně dočkali a za skvěle zvládnutý závěr poločasu byl Varnsdorf po zásluze odměněn brankou. Po zmatku na hranici vápna nedaleko brankové čáry domácí chybovali a míč poslal po zemi k tyči někdejší hráč Táborska Bojan Dordič. Po velké radosti Varnsdorfských sudí Příhoda ukončil první poločas.

Do druhé půle vstoupilo Táborsko odhodlaně a už po šesti minutách mohlo srovnat. Dva nabíhající hráči ovšem na přízemní centr zprava nedosáhli. Aktivitu Táborska narušili hosté po hodině hry, kdy se dostali do dvoubrankového vedení. Z trestného kopu se přesně k tyči trefil Martin Kouřil. Gólman Toma si na míč sice sáhnul, nedokázal ho však před čáru vytlačit.

Po druhé inkasované brance poslal táborský trenér Kamil Tobiáš na hřiště dva čerstvé ofenzivní hráče. Frýdek s Musiolem přece jen domácímu útoku pomohli. Zbyněk Musiol snížil na 1:2 po devíti minutách na hřišti, když si skvěle naskočil na Březinův centr z trestného kopu.

Dvoubrankové vedení mohl vrátit Varnsdorfu Martin Kouřil, jenže po rohovém kopu trefil jen Tomovo břevno. Otřepaná fráze o neproměnění šancí a následném inkasování potěšila domácí příznivce v 89. minutě. David Březina napálil míč ze standardky přímo pod Porcalovo břevno a domácí slavili vyrovnání na 2:2.

Ani čtvrtá branka nebyla v neděli odpoledne v Táboře poslední. V nastavení rozjásal Varnsdorf Daniel Kozma, jehož rána zaplula nad Tomou do sítě potřetí. Hosté využili rychlého přechodu do útoku a zkoprnělá domácí defenziva jen smutně přihlížela vítězné brance. Varnsdorf zvítězil v Táboře 3:2.