23.11.2018 | Redakce | Zápas

Zbrojovka doma podlehla Vlašimi, přezimuje daleko od postupových pozic

Foto: fczbrno.cz/Martin Tajč
Brno – Fotbalisté Brna v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma podlehli Vlašimi 1:2. O osudu zápasu se rozhodlo už v prvním poločase. Nejdřív proměnil už ve 2. minutě penaltu hostující Janda. Na toho navázal Hadaščok. Do přestávky snížil Štepanovský. Jenže ve druhém poločase Brno nedokázalo dát vyrovnávací branku a prohrálo.
36' Štěpanovský
2' Janda (pen)
18' Hadaščok
22' Šural
55' Krejčí
25' Janda
55' Hadaščok
67' Kučera
83' Dao
90' Bačkovský
Sestavy
Melichárek - Jakub Šural (46. Vraštil), Pavlík, Kryštůfek, Eismann (64. Škoda) - Sedlák (80. Kříž), Krejčí - Štepanovský, Růsek, Lutonský - Zikl.
Na lavičce: Halouska, Gáč, Ashiru, Jambor
Trenér: Pavel Šustr
Bačkovský - Mizerák, Štochl, Plechatý, Túlio - Mareček - Janda, Hadaščok (75. Badocha), Blecha, Kučera (70. Plachý) - Dao (83. Fotr).
Na lavičce: Beník, Pavlík, Ivanko-Macej, Selemani
Trenér: Vasil Boev
Rozhodčí: Lerch – Vlček, Vít • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 1425

Komentář

Zápas pro domácí Zbrojovku vůbec nezačal dobře. Už v první minutě gólman Melichárek fauloval ve vápně Daa a rozhodčí ukázal na penaltu. Tu bez potíží proměnil Ladislav Janda střelou k tyči a poslal hosty do vedení. Srovnat mohl o chvíli později Štěpanovský, ale při dorážce mu chyběl k míři krok.

Poté dvakrát zahrozila Vlašim. Proti Blechově šanci se ještě zaskvěl Melichárek, ale proti střele z bezprostřední blízkosti od Vojtěcha Hadaščoka neměl šanci. Následně se přitvrdilo a sudí si musel vzít na pomoc žluté karty.

V závěru poločasu mělo Brno dvě šance na snížení. Nejdřív Růsek v obrovské šanci zklamal. Ocitl se před prázdnou bránou, ale míč se mu svezl. To Peter Štěpanovský dokázal zkrotit centr od spoluhráče a z malého vápna prostřelil Bačkovského.

Domácí potřebovali vyrovnat a hned po pauze hlavičkoval těsně mimo Vraštil. Brno bylo v útočné snaze velmi aktivní a hosté museli odvracet řadu centrů mířících do vápna. Největší šanci si vypracovala dvojice Škoda, Zikl, ale i tentokrát branka Vlašimi odolala.

Posledních dvacet minut už nebylo od Brna tolik přesvědčivých. Tempo pokleslo, šancí ubylo. Největší měl v 85. minutě Škoda, ale hlavičkoval přímo na Bačkovského. Vlašim ubránila vítězství 2:1 a v tabulce se dotáhla za Brno.