03.03.2019 | David Klier | Zápas

Duel Varnsdorfu s Pardubicemi gól nenabídl, týmy si rozdělily po bodu

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Varnsdorf – Na severu Čech se utkaly týmy Varnsdorfu a Pardubic. V zápasech domácího celku padá nejméně branek v celé soutěži a jinak tomu nebylo ani v úvodním kole jarní částí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Oba soupeři totiž berou bod za bezbrankovou remízu.
bez branek
bez branek
44' Richter
bez karet
Sestavy
Porcal – Heppner, Richter, Kouřil, Zbrožek – Bláha, Kodeš, Rudnytskyy, Ondráček (58. Dordič) – Barac (70. Votava), Kocourek (88. Kubista).
Na lavičce: Samoel, Rudzan, Minsung, Schön
Trenér: David Oulehla
Letáček – Prosek, Šejvl, Piroch, Čelůstka – Jeřábek – Mužík (46. Kovář), Solil, Tischler, Fousek (76. Sokol) – Petráň (80. Černý).
Na lavičce: Šmíd, Toml
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Klíma – Fišer, Novák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 611

Komentář

V utkání moc šancí na skórování k vidění nebylo. Oba týmy sice měly hned v úvodní desetiminutovce k dispozici rohové kopy, ty ale problémy obranám nenadělaly.

Asi největší šanci na skórování v prvním dějství měl domácí Martin Kouřil. Ten si postavil míč jen pár metrů za pokutovým územím, jeho technická střela skončila nad břevnem branky Pardubic.

I ve druhém poločasu pokračovala hra bez větších šancí. Větší tlak si vytvářeli domácí fotbalisté, kteří přestříleli svého soupeře 8:4. Zejména v posledních deseti minutách si vytvořili největší tlak, pardubická obrana si však poradila.

Oba týmy tak vstoupily do jarní části soutěže bezbrankovou remízou. Domácí ztratili v boji o postupové pozice, na Hradec Králové ztrácí už tři body. Pardubičtí nevyhráli už potřetí v řadě a tak setrvávají na šesté příčce.

Ohlasy trenérů

David Oulehla (FK Varnsdorf): "Byla to z pohledu taktiky šachová partie. Kluci to odpracovali, bod je pro oba týmy naprosto zasloužený. Bylo vidět, že se na nás Pardubice velmi dobře připravily. Soupeř neměl vyloženou šanci, my tam měli pár náznaků. Spíše to byl boj ve středu hřiště." (fkvarnsdorf.cz)

Jaroslav Novotný (FK Pardubice): "Za bod jsme rádi. Víme, že Varnsdorf je kvalitní, běhavý a nebezpečný soupeř. Chtěli jsme do jarní části vstoupit úspěšně. Mrzí nás, že jsme neměli vyložené šance, ale domácí na tom byli podobně. Pro diváka to asi žádná lahůdka nebyla. Hodně se bojovalo ve středu pole o míč a prostor. Moc se nám tady nedaří, proto remízu bereme. Co se týče taktického hlediska, tam jsme spokojení." (fkvarnsdorf.cz)