10.03.2019 | Jakub Mahr | Zápas

Varnsdorf si odvezl ze Sokolova všechny body, v dramatickém závěru udržel vedení

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – V osmnáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyzval na svém trávníku Baník Sokolov hosty z Varnsdorfu. Ačkoliv domácí do zápasu vstoupili aktivněji, jako první se prosadili Severočeši. Baník pak přišel o vyloučeného Mejdra a do konce utkání hrál v oslabení, Varnsdorf si vytvořil tříbrankové vedení. Sokolov ještě v posledních minutách díky dvěma rychlým brankám zdramatizoval konec, k vyrovnání se ale nedostal.
84' Glaser
88' Mišůn
14' Richter
24' Ondráček
58' Rudnytskyy
16' Mejdr
43' Dvořák II.
bez karet
Sestavy
Belaň – Jakub Dvořák II., Glaser, Hlavatý, Martin Holek (21. A. Čihák) – Kosak (61. Beránek), Liener (68. Dan. Novák) – Mejdr, Mišůn, Stropek – Štípek.
Na lavičce: Dvořák I., Ruml, Vávra, Voleský
Trenér: Vítězslav Hejret
Porcal – Bláha, Dordič (78. Rudzan), Heppner, Kocourek (70. Schön) – Kodeš, Kouřil (86. Zezula), Ondráček – M. Richter, Rudnytskyy – Zbrožek.
Na lavičce: Samoel, Kubista, Novák, Votava
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Machálek – Vlček, Vodrážka • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 410

Komentář

Utkání začali lépe domácí, ti se drželi na balónu a měli hned několik příležitostí ke vstřelení branky. Ze standardní situace ale Baník v patnácté minutě inkasoval, Marek Richter si počkal na letící míč z volného kopu a z předbrankového prostoru jej odhlavičkoval do sítě. Dvě minuty poté si od sudích vysloužil za skluz Mejdr červenou kartu a Baník musel odehrát zbytek zápasu v oslabení.

Druhý gól Varnsdorfu přidal ve čtyřiadvacáté minutě Adam Ondráček, ten se zhostil míče, který vypadl domácímu gólmanovi ze sevření a poslal jej do brány. Deset minut přřed koncem prvního poločasu se po zachycení balónu z domácí standardní situace dostal do úniku Ondráček, toho ale Belaň z dálky viděl, vyběhl si a zastavil tak tuto akci. Dvě minuty před hvizdem ještě obdržel žlutou kartu Jakub Dvořák, také za skluz.

Po přestávce nastoupil na hřiště Sokolov jako vyměněný, domácí drželi lépe míč a tlačili se na Porcala, on i jeho obrana ale ničili jednu šanci za druhou a Baník. Varnsdorf posílila třetí branka, v osmapadesáté minutě Pavlo Rudnytskyy obehrál bránícího hráče a následnou střelou zprava se strefil k levé tyči.

Domácí využili všech střídání a vytrvale a bojovně bránili i útočili. Na časomíře zbývalo něco málo přes deset minut do konce a přišla šance Sokolova, Novák s míče naběhl doleva k bráně a vystřelil, Porcal ale balón chytil ze vzduchu. V 84. Minutě se Baník přeci jen dočkal, Petr Glaser z dálky poslal balón i s pomocí menší teče bránícího hráče za záda varnsdorfského gólmana.

Po zranění byl nucen ze hřiště odejít Kouřil, kterého zastoupil Zezula. Ten se ale nestihl přizpůsobit tempu a v osmaosmdesáté minutě byli Západočeši po svém prvním rohu na dostřel vyrovnání, Milan Mišůn přesně odhadl situaci a po výskoku hlavou dostal míč až do brány. Nastaveny byly tři minuty, v těch už si ale hosté vedení pohlídali a ze Sokolova si odváží plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Vítězslav Hejret (FK Baník Sokolov): "Začali jsme dobře, prvních patnáct minut jsme odehráli až výborně. Vytvořili jsme si tři brankové situace, jednu, kterou soupeř zachraňoval na brankové čáře. Z první standardní situace jsme pak dostali gól. Následovalo vyloučení a inkasovaná branka na 0:2. Ve druhé půli jsme věděli co chceme hrát. Bohužel jsme ztrátou ve vlastní šestnáctce poslali soupeře do vedení 3:0. Prohrávat doma o tři gól a být v oslabení je opravdu těžké. Byli jsme i přesto trpěliví a bojovní a na konci jsme vstřelili dva góly. Šance na 3:3 tam byla, neproměnili jsme ji ale a na vlastním hřišti je toto velká ztráta."

David Oulehla (FK Varnsdorf): "Utkání jsme neodehráli vůbec dobře. Pomohla nám standardní situace, ze které jsme vstřelili gól a následné vyloučení. Podařilo se nám vsítit druhou a třetí branku a zápas jsme měli pod kontrolou. I tak jsme ale chtěli hrát lépe, dvakrát jsme šli za stavu 3:0 sami na bránu, ale gól jsme nedali. Dohrávalo se docela v křeči a zaplaťpánbůh za body, které jsou pro nás nesmírně důležité."