17.03.2019 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim smazala dvougólové manko, ale v závěru inkasovala a prohrála s Táborskem

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Vlašim – Na tento zápas budou chtít fotbalisté Vlašimi co nejrychleji zapomenout. Středočeši prospali úvod duelu, v němž dvakrát inkasovali. Ještě v průběhu prvního poločasu přišel budíček a ve druhém dějství domácí vyrovnali na 2:2. V nastavení si však domácí nepohlídali brejk Táborska a skórující Valenta rozhodl o exportu tří bodů na jih Čech.
52' Selemani
74' Šabanov
5' Červak (vl)
13' Toutou Mpondo
90' Valenta
8' Červak
10' Kučera
25' De Almeida
Sestavy
Bačkovský – Pavlík, Šabanov, Červak (20. Badocha), Kadlec – Selemani (68. Janda), Blecha, Fortelný, Kučera (68. Novotný) – Fotr, Dao.
Na lavičce: Řehák, Plachý, Skopec, Výborný
Trenér: Erich Brabec
Šiman – Hasil, Kučera (79. Schramhauser), De Almeida, Klusák – Valenta, Pilík, Pfeifer (58. Kopřiva), Březina – Čermák, Toutou Mpondo (62. Musiol).
Na lavičce: Zadražil, Zárybnický, Gebert, Vandas
Trenér: Petr Mikolanda
Rozhodčí: Ginzel – Pospíšil, Melichar • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 720

Komentář

Na úvod zápasu by vlašimští hráči nejraději zapomněli. Po prvním centru do pokutového území si míč do vlastní sítě srazil obránce Vadym Červak. Krátce poté se navíc prosadil Toutou Mpondo a Jihočeši vedli už o dvě branky. Domácí hráči byli vývojem zápasu zaskočeni, hosté naopak hráli uvolněně. Další extázi radosti mohl v táboře hostů vyvolat Mpondo po své hlavičce, ale tentokrát zamířil mimo tři tyče.

Po půlhodině hry se domácí tým vzpamatoval a přišly i šance. Gólovou střelu Ondřeje Badochy zablokoval obránce. Radovat se nemohl ani Youssouf Dao po střele z otočky, která zamířila mimo branku. V závěru poločasu mohl vykřesat naději Selemani, ale jeho hlavička si taktéž cestu do sítě nenašla.

Domácí ve druhém poločase výrazněji přidali a dokázali hostující celek hodně potrápit. Už v 50. minutě musel likvidovat nebezpečnou střelu Šiman, který míč vyrazil a jen o kousek na něj nedosáhl Fotr. O dvě minuty později však domácí už mohli slavit. Míč se dostal na kopačku Ahingy Selemaniho, který si věděl rady a poslal míč do sítě.

Vlašim se po vstřelené brance „dostala na koně“ a obrana Táborska byla jako na kolotoči. Blízko vyrovnávací brance byl například střídající Ladislav Janda, který z úhlu trefil jen brankáře. Hned po něm se do šance dostával Blecha s Fortelným, ale i oni neuspěli. Ani velký závar a dvě velmi nebezpečné střely neskončily vyrovnáním. Až po rohovém kopu se podařilo udržet míč a vrátit jej do vápna, kde stál Ilja Šabanov a ten dokázal vyrovnat.

Vyrovnání domácí ještě více nabudilo a Fotr mohl být po přihrávce Daa hrdinou, ale jeho lob skončil těsně vedle. Další šanci spálil Fortelný, kterému radost zkazil obránce, jenž skluzem míč dostal z nebezpečného prostoru. Akce však pokračovala a Dao napálil míč nad branku. Fotbalový život však píše různé příběhy. Vlašim byla ve druhém poločase lepším týmem, ale v nastaveném čase si nepohlídala rychlou akci jihočeského celku a Jiří Valenta rozhodl gólem o výhře Táborska 3:2.