17.03.2019 | Tomáš Secký | Zápas

Vítkovice odjíždí ze severu Čech s bodem, Varnsdorf neproměnil penaltu

Foto: Lukáš Zetek (foto zety, mfkv.cz)
Varnsdorf – Severočeši chtěli doma prolomit střelecké trápení a ukázat se před vlastním publikem. Téměř devět set diváků ale vidělo jenom marné střelecké pokusy, neproměněnou penaltu a břevno. Body se tak ve Varnsdorfu dělily.
bez branek
bez branek
84' Barac
22' Pašek
55' Januška
65' Vasiljev
90' Motyčka
Sestavy
Porcal – Heppner, Kubista, Zbrožek, Richter – Bláha, Kodeš – Dordič (66. Barac), Kocourek (73. Schön), Rudnytskyy (80. Rudzan) – Ondráček.
Na lavičce: Samoel, Novák, Zezula, Votava
Trenér: David Oulehla
Květon – Celba, Cverna, Surzyn, Kaloč – Pašek, Motyčka, Januška (56. Vasiljev), Holiš, Mišinský (66. Ožvolda) – Chvěja (76. Miker).
Na lavičce: Simkanič, Bzirský, Matěj
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Cieslar – Leška, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 850

Komentář

Do utkání lépe vstoupil domácí celek, který během prvních deseti minut nepustil Vítkovice z vlastní poloviny. Byť Varnsdorf centroval do pokutového území jeden míč za druhým, hosté ho vždy dokázali bez větších problémů odvrátit. K ohrožení Květonovy brány tak nedošlo.

První velká příležitost Varnsdorfu přišla až ve třicáté minutě poté, co rozehráli standardní situaci kolmou přihrávkou do ulice na nabíhajícího Richtera, jenž centroval na zadní tyč, kde dobíhal Kocourek. Ten však bránu doslova minul o milimetry a rozvlnil pouze boční síť. To ale bylo vše, co oba týmy v první půli předvedly.

Úvod druhého dějství patřil také Varnsdorfu, když hned po dvou minutách mohl otevřít skóre utkání kapitán Pavlo Rudnytskyy. Ten si naběhl na centr na zadní tyč, hlavičkou ale mířil pouze do brankové konstrukce. I když se Vítkovice dostaly zpět do zápasu, byly více na míči a vytvářely si tlak, k zakončení se nedostaly. A tak to byl znovu Varnsdorf, který mohl udeřit. Hlavní sudí odpískal v 63. minutě ruku v pokutovém území a k míči se postavil Pavlo Rudnytskyy. Příležitost ale nevyužil, skvělý zákrok předvedl Josef Květon, který tak držel naděje svého týmu.

Poslední půlhodina se nesla ve znamení nepřesných přihrávek, ostrých soubojů a nepovedených střeleckých pokusů. V úplném závěru se k míči ještě dostal Petr Kodeš, ale když ani on nepřehodil v pokutovém území Květona, body se na severu Čech dělily. Varnsdorf zůstává i nadále čtvrtý s čtyřiatřiceti body, Vítkovice osmé s šestadvaceti body.