17.03.2019 | Radek Barkman | Zápas

Žižkov zůstává po porážce s Ústím i nadále poslední

Foto: fkvz.cz
Praha – Žižkovští vstupovali do utkání s jasným cílem odčinit předchozí vysokou porážku proti Brnu 0:6. I když od úvodní minuty hráli poměrně aktivně, jejich snaha se konstantně tříštila před velkým vápnem. Nepomohla ani přítomnost rychlého a důrazného útočníka Elvise Mashikeho Sukisy, který se často dostával do ofsajdu.
bez branek
60' Procházka
44' Antl
67' Opluštil
bez karet
Sestavy
Hrubeš – Žežulka, Opluštil, Rothe, Tusjak – Urbanec, Súkenník, Kubala (84. Bazal), Stříž (65. Auer), Antl – Mashike (73. Hejný).
Na lavičce: Soukup, Burda, Muleme, Šustr
Trenér: Miloš Sazima
Tvrdoň – Prošek, Brak, Peterka, Janso – Krátký, Dvořák (55. Richter), Valenta, Bílek, Procházka (84. Miskovič) – Matějka (90+2. Nágl).
Na lavičce: Lindr, Šimeček
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1113

Komentář

První poločas nabídl jen dvě situace, které by se daly označit jako gólové šance. Na straně domácích poměrně nebezpečně vypálil z levé strany pokutového území Stříž, ale jeho střela se o chumel hráčů před Tvrdoněm odrazila jen na roh. Žižkovskému Hrubešovi pak zatrnulo poté, co standardní situace od Dvořáka na zadní tyč skončila hlavičkou Krátkého z bezprostřední blízkosti nad.

I do druhého poločasu nastoupil Žižkov aktivně. Jeho útoky však povětšinou narážely na připravenou obranu soupeře. Diváky zvedla ze sesadel až střela Kubaly z pětadvaceti metrů, která proletěla těsně nad břevnem hostující branky.

Nakonec tak udeřilo na druhé straně. Dravý Daniel Procházka využil nedorozumění domácí obrany, v plné rychlosti se dostal za záda všech zadáků Žižkova a prudkou ranou k tyči rozhodl zápas.

Do žižkovské snahy o vyrovnání se vloudila křeč a tlak se omezil především na nakopávané a centrované míče do šestnáctky. Naopak mohl na druhé straně rozhodnout Matějka, který směřoval sám na bránu, v poslední chvíli mu ale ukopl ve velké šanci míč Rothe. Na druhé straně pak ještě nebezpečně hlavičkoval střídající Hejný, ale jeho padající list skončil nad.

Žižkovu nepomohly k vyrovnání ani tři nastavené minuty, v nichž se ještě o vzruch postaral pěkným volejem Auer, ale levačkou mířil nad. Domácí tým tak po prohře zůstává v tabulce poslední, Ústí nad Labem se posunulo před Brno a Pardubice.

Ohlasy trenérů

Miloš Sazima (FK Viktoria Žižkov): „Mně se utkání hodnotí hůře. Chtěli jsme se rehabilitovat výsledkově i herně za propadák v Brně. Hráčům nemůžu vytknout snahu poté, co jsme inkasovali jednoduchý gól. Vzájemně se zde vůbec nezajistili. Nedokázali jsme se prosadit rychlejší kombinací. Centrů ze strany jsme sice měli hodně, ale nebyla tam žádná velká branková příležitost, kterou bychom zápas strhli na naši stranu. Hosté vyhráli zaslouženě, protože oni jedinou brankovou příležitost dokázali využít a my žádnou neměli.“

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): „Zápas se mi bude hodnotit dobře. Pimpara se nám zranil na předzápasovém tréninku. Chtěli jsme hrát rychle, což se nám moc nedařilo. Zápas jsme zvládli dobře, i když měl soupeř hodně standardních situací. Standardky jsme odbránili dobře. Prosadili jsme se nakonec z rychlé akce Daniela Procházka.“