31.03.2019 | Josef Janda | Zápas

Vyrovnané utkání v Táborsku skončilo remízou 1:1

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Souboj Táborska s Třincem ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY toho v prvním poločase tisícovce diváků příliš nenabídl. Náznaky šancí si vypracovala obě mužstva, vyloženou gólovku však nepředvedla. Když už dostali hosté balon po půlhodině do branky, předcházel mu útočný faul. Po změně stran se po vcelku jednoduché situaci dostali Třinečtí zásluhou Omasty do vedení, jenže náskok neuhlídali. Tlak Táborska vyústil po standardní situaci v nádhernou Ngimbiho branku. Táborsko se s Třincem i přes další šance rozešly smírně 1:1.
75' Ngimbi
56' Omasta
bez karet
74' Weber
Sestavy
Šiman – Ngimbi, Hasil, Březina, De Almeida (49. Kopřiva) – M. Kučera, Pfeifer (66. Gebert), P. Pilík, Ch. Frýdek – Toutou Mpondo (21. Musiol), Ad. Čermák.
Na lavičce: Zadražil, Zárybnický, Schramhauser, Vandas
Trenér: Petr Mikolanda
Adamuška – Bedecs, Janoščín, Kušnír, Lupták – Buchvaldek (23. Schwendt), Weber, Janošík, R. Vaněk I. (70. Klec) – Omasta, Hapal (64. Dedič).
Na lavičce: Bárta, Gáč, Šuľa, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Královec – Mokrusch, Kožár • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1011

Komentář

V úvodních minutách sledovala tisícovka diváků hru od vápna k vápnu a ze stereotypu je probudila až Čermákova rána nad třineckou branku po osmi minutách. Další zajímavou situaci nabídl Toutou, jehož rána zprava pořádně vyprášila rukavice třineckého gólmana. Bohužel pro něj to byla poslední akce, kterou předvedl. Kvůli zranění musel střídat a jeho post obsadil už ve 21. minutě Musiol. Za dvě minuty museli sáhnout ke střídání vlivem zranění také hosté.

Po půlhodině už se Třinečtí radovali z gólu, jenže jejich hlavičce po rohovém kopu předcházel útočný faul. Na straně Táborska byl blízko brance Christian Frýdek. V posledních sekundách poločasu prosvištěl jeho pokus těsně vedle Adamuškovy branky. Do kabin tak šly Táborsko s Třincem za bezbrankového stavu.

Druhý poločas odstartoval běžeckým soubojem Březiny s Hapalem. Nešťastně odražený míč musel domácí obránce řešit skluzem pod Hapalovy nohy, jinak by šel třinecký borec sám na branku.

Hosté se přesto dočkali. Po jedenácti minutách poločasu využil zaváhání táborské defenzivy Tomáš Omasta, který se prosadil pohotovou střelou k tyči. Navýšit mohl zanedlouho Matěj Schwendt, jehož křižná střela minula tyč.

Táborsko se dočkalo vyrovnání čtvrt hodiny před koncem. Weberův žlutý faul mu nabídl standardku, na jejímž konci bylo pohledné akrobatické zakončení Martina Ngimbiho. Vyrovnání na 1:1 nalilo do táborských žil čerstvou krev a Musiol měl deset minut před koncem na kopačce vyrovnání. Prudkou ránu pod břevno ale třinecký gólman vytáhl na roh.

Ve třech nastavených minutách žádali hosté penaltu, rozhodčí Královec ale jejich prosby nevyslyšel. Ačkoliv oba celky usilovaly o vítěznou branku, nedočkaly se jí. Zápas tak skončil stejně jako na podzim remízou 1:1.