30.03.2019 | Redakce | Zápas

Zíma vychytal sokolovské střelce a Chrudim si odvezla ze Sokolova výhru

Foto: Karel Dvořák
Sokolov – Ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili fotbalisté Chrudimi nad Sokolovem 1:0 díky brance Petra Rybičky z prvního poločasu. Hosté se tak minimálně pro sobotu posunui ze sestupových vod. Naopak Sokoliv prohrál počtvrté za sebou a namočil se do bojů o záchranu.
bez branek
37' Rybička
86' Glaser
90' Stropek
65' Mastík
86' Mrázek
90' Zíma
Sestavy
Belaň – Mejdr (65. Martin Holek), A. Čihák, Stropek, Jakub Dvořák II. – Hlavatý (57. Liener), Machek – Glaser, Štípek, Kosak (65. Dan. Novák) – Vávra.
Na lavičce: Dvořák I., Beránek, Ševčík, Ruml
Trenér: Vítězslav Hejret
Zíma – Hlavsa, Vencl, Rendla, Mastík – Froněk (75. Langr), Rybička, Kesner, Ujec (79. Sixta), Dostálek (65. Sulík) – Vašulín.
Na lavičce: Mrázek, Řezníček, Čáp, Kraják
Rozhodčí: Rejžek – Pečenka, Novák • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 920

Komentář

Domácí začali aktivněji a už v první desetiminutovce si vytvořili slibnou šanci. Machkův pokus zablokoval bránící hráč hostů a dorážku Mejdra zase pokryl brankář Zima. Baník měl další příležitost otevřít skóre v 17. minutě, ale Vávra po hezké kombinaci nepřekonal Zimu.

Hosté se do první vážné šance dostali po dvaceti minutách hry. Rendla ale nedokázal velmi slibnou příležitost proměnit. Na druhé straně mohl vedení pro domácí strhnout Kosak, ale Zíma ho skvěle vychytal. A pak přišel klíčový okamžik utkání. Petr Rybička využil zaváhání soupeře a po krátkém sólu překonal Belaně. Do pauzy mohli domácí snížit, ale Zíma byl opět úspěšný. 

Po pauze se Sokolov vrátil na trávník s jasným cílem vyrovnat stav utkání. První příležitost měl Kosak, ale jeho pokus Zíma srazil na roh. Brankář Chrudimi byl hrdinou zápasu. Se vrzrůstajícím tlakem Baníku si připisoval jeden úspěšný zákrok za druhým.

Na závěrečnou dvacetiminutovku domácí prostřídali a jeden z čerstvých hráčů na hřišti, Holek, mohl srovnat, jenže těsně minul. Těsně před koncem hlavičkoval mimo i Liener, a tak Chrudim uhájila překvapivé vítězství na hřišti Sokolova.