07.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Sokolov vybojoval na půdě Žižkova svůj první jarní bod

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Praha – Poslední Žižkov vyzval na domácím hřišti trápící se Sokolov, který zatím na jaře čekal na první výhru nebo alespoň remízu. Baník sice brzy prohrával, ale dokázal rychle srovnat. Oba týmy měly k dispozici ve druhém poločase spoustu šancí, ale nikdo už se prosadit nedokázal, zápas tak skončil remízou 1:1.
8' Súkenník
20' Vávra
22' Šustr
71' Opluštil
78' Mashike Sukisa
90' Šimek
44' Glaser
83' Čihák
Sestavy
K. Hrubeš – Šustr (83. Šimek), Rothe, Opluštil, Žežulka – Súkenník, Urbanec, Auer, Kubala – Hejný (75. Vrána), T. Zeman (46. Mashike Sukisa).
Na lavičce: Soukup, Tusjak, Antl, Bazal
Trenér: Miloš Sazima
Belaň – Machek, Beránek (61. Ruml), Vávra (75. Hlavatý), Glaser – Kosak, Štípek (87. Dan. Novák), Mejdr, Jakub Dvořák II. – O. Ševčík, A. Čihák.
Na lavičce: Dvořák I., Mišůn, Holek, Voleský
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Matějček – Hock, Mojžíš • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1081

Komentář

Lépe do utkání vstoupili Pražané. Urbanec se probil do pokutového území, ještě vylepšil pozici pro Igora Súkenníka, jenž přesnou přízemní střelou k tyči otevřel skóre už v 7. minutě. Sokolov byl následně aktivnější a ze srovnání se radoval už za čtvrt hodiny. Přímý kop hosté rozehráli nakrátko, vzápětí přišel povedený centr Ševčíka a hlavičkující Stanislav Vávra nedal Hrubešovi šanci.

V závěru poločasu byly k vidění ještě dvě zajímavé šance. Sokolov mohl udeřit znovu po centru, Beránek ale v tísni v dobré pozici nakonec balon nezasáhl a rána dorážejícího Štípka byla sražena. Na druhé straně utekl hostující obraně Marek Opluštil, obránce Baníku na něj však dobře dotíral a kapitán Žižkova sice obstřelil gólmana, jenže branku minul.

Jak skončila první půle, tak hned začala i ta druhá, tedy šancemi na obou stranách. Druhý gól v zápase mohl připsat Stanislav Vávra, jehož našel dobrým pasem Kosak, ale hostující hráč si před Hrubešem balon příliš předkopl. O minutu později Belaň čelil nepříjemnému závaru, míč poskakoval v pokutovém území, nakonec ho mohl doklepnout do sítě Urbanec, avšak jemnou tečí nezamířil přesně.

Žižkov zahrozil z rohového kopu, jeden z domácích jemnou hlavičkou tečoval míč za gólmana, na brankové čáře ale předvedl výborný reflex obránce Machek. Hned vzápětí si se šikovnou tečí Hejného po rozehrání přímého kopu poradil Belaň.

Nakonec to byli Západočeši, kteří mohli strhnout utkání na svou stranu. Pěkný centr z přímého kopu hledal na zadní tyči volného Rumla, který měl před sebou odkrytou branku, na balon však těsně nedosáhl. V samotném závěru ve druhé nastavené minutě Žižkov musel podržet gólman Hrubeš. Centr z rohového kopu si našel na přední tyči Michal Hlavatý, razantní hlavičku ovšem dokázal domácí brankář výtečným reflexivním zákrokem vyrazit! Sudí Matějček následně ukončil duel a oba celky se musely spokojit s bodem.