05.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Vysočina si v předehrávce poradila s defenzivou Varnsdorfu

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Až doposud Varnsdorf inkasoval pouze jedenáct branek a nikdy se proti němu soupeř neprosadil třikrát. Vysočina ovšem obranu Severočechů dokázala prolomit, zvítězila 3:1 a upevnila si druhou pozici.
38' Breda
44' Vaculík (pen)
62' Šulc
54' Dordič
26' Tijani
90' Klíma
35' Kocourek
37' Kodeš
44' Zbrožek
64' Bláha
Sestavy
Vejmola – Breda, Tijani, Chlumecký, Preisler (68. Šefčík) – Šulc, Vaculík – Javůrek (85. Klíma), Zoubele, Novotný – Klobása (90. Šumský).
Na lavičce: Veselý, Vedral, Šlein, Jawo
Trenér: Radim Kučera
Porcal – Heppner, Kubista, Zbrožek, Richter – Kodeš, Bláha – Dordič, Kocourek (61. Schön), Rudnytskyy (83. Novák) – Ondráček (56. Barac).
Na lavičce: Samoel, Zezula, Votava
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Klíma – Pelikán, Šimáček • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1187

Komentář

Domácí byli v prvním poločase lepším týmem, dlouho ovšem svůj tlak nedokázali přetavit v gólovou šanci. Když už Breda našel povedeným centrem v pokutovém území Stanislava Klobásu, tak z toho přesné zakončení nebylo.

Nakonec stále se stupňující aktivita přinesla Jihlavě vedení. První centr hosté odvrátili, poté se však ve vápně dostal k balonu Petr Breda, první pokus ještě Severočeši srazili, ale druhý už nelapil ani gólman Porcal.

Hostující brankář se ovšem zaskvěl hned o dvě minuty později, když nadvakrát vychytal osamoceného Klobásu. Ještě v prvním poločase ale jeden z hráčů Varnsdorfu hrál v šestnáctce rukou a nařízenou penaltu proměnil s přehledem Lukáš Vaculík. Jihlava tak po prvním poločase vedla 2:0.

Severočeši dokázali snížit ze své první šance zápasu. Bojan Dordič v 54. minutě obdržel přihrávku do úniku, jenž zakončil přesnou střelou mezi nohy padajícího Vejmoly. Vysočina si ovšem zápas zkušeně pohlídala a rychle si vzala zpět dvoubrankové vedení. Pavel Šulc z voleje napálil vysoký míč a zamířil přesně k pravé tyčce.

Varnsdorf už se na další snížení nezmohl, a naopak mohl inkasovat po akci Lukáše Zoubeleho, který však v pokutovém území prováhal možnost vypálit a jeho následný pokus už hosté zablokovali. Neskóroval ani Jiří Klíma, který utekl severočeské obraně, napálil pouze tyč a Zoubeleho dorážka byla posouzena jako ofsajd.

Jihlavu to ale nemuselo mrzet, za výhru 3:1 bere v předehrávce všechny tři body, naopak Varnsdorf, který se mohl posunout na barážovou pozici, zůstává za Hradcem Králové čtvrtý.