13.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Sokolov v bitvě sousedů v tabulce udolal Třinec

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – Baník na jaře ještě ani jednou nevyhrál a první bod si připsal teprve minulý týden na půdě posledního Žižkova, v tabulce se propadl až na dvanáctou pozici, v sobotu hrál v rámci 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s jedenáctým Třincem. Západočechům stačil jediný gól z první půle, slavili výhru 1:0 a poskočili zpět do první desítky.
31' Novák
bez branek
20' Hlavatý
24' Machek
26' Bedecs
58' Šuľa
77' Bedecs
82' Buchvaldek
90' Demjan
Sestavy
Belaň – Mejdr, A. Čihák, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. – Glaser, Machek – Štípek (86. Ruml), Liener (72. Hlavatý), Dan. Novák (79. Beránek) – Vávra.
Na lavičce: Dvořák I., Mišůn, Holek, Kosak
Trenér: Vítězslav Hejret
Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Janoščín – Buchvaldek (88. Demjan), Samiec, R. Vaněk I., Janošík (71. Klec) – Omasta (83. Gáč) – Dedič.
Na lavičce: Bárta, Kušnír, Weber, Hapal
Trenér: Tomáš Jakus
Rozhodčí: Cieslar – Lakomý, Batík • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 330

Komentář

První půle nabídla pěknou ofenzivní podívanou s velikou příležitostí už po pěti minutách. Vávra obdržel přihrávku na pravou stranu šestnáctky a z první vystřelil, tečovaný míč doskákal na levou tyč a následně ho lapil třinecký gólman Adamuška.

Další šanci si vytvořil domácí Machek, ten razantně pálil z levé strany a Adamuška musel předvést reflexivní zákrok, aby balon vytěsnil. Vzápětí přišla první gólová příležitost také pro Slezany. Buchvaldek dostal pas na levou stranu od Dediče a svým pokusem mířil na zadní tyčku, těsně minul.

Jediná branka zápasu padla ve 31. minutě, prosadili se Západočeši. David Štípek šikovným pasem vysunul za obranu zabíhajícího Daniela Nováka, kterého se ještě snažili hosté dostihnout, a tak musel hned střílet. Přízemním pokusem, na nějž si Adamuška sáhl, procedil míč k levé tyči do sítě. V samotném závěru prvního poločasu mohli třinečtí fotbalisté srovnat. Po Janošíkově centru byla Ilkova střela ještě sražená, další šanci ohrozit soupeřovu branku měl Richard Vaněk. Opřel se do míče a nemířil vůbec špatně, gólman Belaň se ovšem po své pravici rychle natáhl a tutovku zneškodnil parádním zákrokem.

Sokolov si mohl v úvodu druhé půle pojistit vedení, Vávra po pasu Lienera dokonce prostřelil Adamušku, ale gól neplatil pro ofsajd. Na druhé straně zakončoval z voleje Ilko, tvrdou ranou však netrefil domácí branku.

Důležitý moment zápasu přišel v 77. minutě. Imrich Bedecs zastavil unikajícího Glasera nedovoleně a jelikož už dostal jednu žlutou kartu v prvním poločase, zákonitě přišla karta červená. Oslabený Třinec už se na srovnání nezmohl, naopak ještě mohl inkasovat, avšak hlavičkující Ondřej Ševčík těsně přestřelil. Sokolov to ale mrzet nemuselo, uhájil těsné vedení 1:0 a slaví první tři jarní body.