14.04.2019 | Tomáš Secký | Zápas

Chrudim veze z Varnsdorfu cenný bod

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Chrudim sice prohrávala po rychlé úvodní brance domácích, dvěma identickými trefami Ondřeje Kesnera se ale dokázala vrátit do zápasu a byl to Varnsdorf, který musel dotahovat. Dvacet minut před koncem zápasu trefil po rychlém brejku vyrovnávací branku Adam Ondráček, oba celky tak berou po bodu.
13' Richter
66' Ondráček
48' Kesner
53' Kesner
bez karet
36' Rybička
43' Langr
81' Sulík
Sestavy
Porcal – M. Richter, Zbrožek, M. Kubista, Heppner – Kocourek (80. Votava), Bláha, Rudnytskyy (73. Barac), Ondráček – Dordić, Schön.
Na lavičce: Samoel, Rudzan, Minsung, Novák, Zezula
Trenér: David Oulehla
Zíma – Řezníček, Rendla, Vencl, Hlavsa – Langr (76. Sulík) – Kesner, Sixta, Dostálek – Ujec (76. Vašulín), Rybička (88. Krčál).
Na lavičce: Mrázek, Drahoš, Mastík, Čáp
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Houdek - Kožár, Šimáček • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 302

Komentář

Úvodní část zápasu patřila Varnsdorfu. Ten do zápasu vstoupil aktivně a hned v šesté minutě zahrozil Bojan Dordič, který však rozvlnil pouze boční síť. Ve 12. minutě už ale šli ruce domácích hráčů a fanoušků nahoru. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Marek Richter, který pomocí tyče otevřel skóre utkání. Jakoby se Varnsdorf se vstřelenou brankou uspokojil a otěže převzala Chrudim. Byla pohyblivější, byla o krok dříve u míče, chyběla jí ale přesná finální přihrávka. A když si v závěru poločasu vysloužil žlutou kartu za nedovolený zákrok Sebastien Langr, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro Varnsdorf.

Do druhé půle vlétla Chrudim jako vyměněná a přibývající tlak přinesl ovoce. Hned ve 47. minutě srovnal z přímého volného kopu Ondřej Kesner, ten vyslal tvrdou střelu zpoza vápna. Uběhlo pouhých šest minut a Varnsdorf se provinil nedovoleným zákrokem na stejném místě jako při obdržené brance. A byl to opět kapitán Ondřej Kesner, který si postavil míč a jako přes kopírák ho poslal do Porcalovi sítě.

Domácí po obdržených brankách znovu ožili a dostali se do hry. V 59. minutě se k odraženému míči dostal Pavlo Rudnytskyy, přízemní střelou orazítkoval pouze tyč. Vyrovnávací branka přišla až v 66. minutě, kdy se po rychlé kombinaci do míče opřel odchovanec Adam Ondráček a upravil na konečných 2:2. Chrudim mohla rozhodnout v samotném závěru zápasu, ale ani Daniel Vašulín, ani Tomáš Dostálek neprostřelili Radka Porcala, který svůj tým podržel. Body se tak na severu Čech dělily. Varnsdorf zůstává i nadále čtvrtý, Chrudim třináctá.

Ohlasy trenérů

Marek Richter (obránce FK Varnsdorf): „Myslím si, že jsme v zápasu byli lepší na míči, kromě té špatné pasáže ze začátku druhé půle. V prvním poločase se nám podařilo vstřelit branku ze standardní situace, Chrudim do té doby hrozila pouze ze standardních situací a centrů z krajů hřiště. V druhé půli jsme nastřelili tyčku, potom jsme dokázali srovnat na 2:2. Mrzí nás, že jsme doma neudělali tři body, ale takový je občas fotbal.“

David Oulehla (trenér FK Varnsdorf): „Dobře jsme vstoupili do utkání. Dali jsme branku ze standardní situace a ta nám pomohla. Vstup do utkání byl přesně takový, jaký jsme si řekli, jak jsme se chtěli prezentovat. Po vstřelené brance jsme ale přestali hrát, zatáhli jsme se a dali jsme soupeři prostor ve středu hřiště. Věděli jsme, že jestli nás Chrudim může ohrozit, tak jedině z rychlého přechodu nebo ze standardní situace a my tam uděláme dva naprosto hloupé fauly a dostaneme dva góly. Na druhou stranu jsem rád, že kluci ukázali charakter a vrátili se do zápasu.“

Pavel Jirousek (trenér MFK Chrudim): „Zápas byl dneska ve vlnách. Domácí měli skvělý vstup do utkání a vytěžili z toho branku. Popravdě jsme moc nestíhali, byl jsem naštvaný. Postupem času jsme hru vyrovnali, až jsme byli nebezpečnější. O poločasu jsme si řekli, proč jsme sem přijeli, protože takhle se o přežití nehraje. Do druhé půle jsme měli raketový nástup, byli jsme nahoře, vedli jsme, ale domácí opět zareagovali a dostali nás pod tlak, z čehož přišla vyrovnávací branka. V té chvíli byli domácí mentálně o krok napřed. Nakonec jsme to ale mohli rozhodnout my. Nejsme ani naštvaní, ani šťastní, tak něco mezi.“