14.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Zbrojovka rozhodla proti Táborsku už v prvním poločase

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Zbrojovka vstoupila do duelu na půdě Táborska skvěle a aktivitou v první půli si vytvořila vedení 2:0. Domácí sice ve druhém poločase dokázali snížit, ale šanci na bodový zisk si už nevypracovali. Brno je tak po dnešku pouze dva body od baráže! Naopak Táborsko zůstává na sestupových pozicích.
67' Březina
20' Škoda
43' Šumbera
26' Navrátil
33' Březina
31' Magera
56' Sukup
67' Sedlák
88' Přichystal
90' Halouska
Sestavy
Šiman – Šandera (65. Klusák), Březina, Navrátil, Hasil – P. Pilík, Ad. Čermák, Gebert (76. Schramhauser), M. Kučera, Ch. Frýdek – Kopřiva (55. Musiol).
Na lavičce: Zadražil, Ngimbi, Zárybnický, Pfeifer
Trenér: Petr Mikolanda
Halouska – Sukup, L. Krejčí, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (78. Bartolomeu), Bariš (62. Sedlák), Růsek, Šumbera – Magera (68. Přichystal), Michal Škoda.
Na lavičce: Floder, Kotula, Vraštil, Kříž
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Mojžíš • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 836

Komentář

Herně byly úvodní minuty velmi vyrovnané, šance dlouho nenabízely. První příležitost si vytvořilo Brno a hned ji dokázalo zužitkovat. Magerova hlavička po Eismannově centru ještě gólem neskončila, dorážka Michala Škody už však ano.

Následně byl aktivnější tým z moravské metropole a další šance si vytvořil po půlhodině hry. Z přímého kopu kousek za šestnáctkou Bariš přímo střílel a nezamířil přesně jen o kousíček, vzápětí mohl přidat druhou trefu Michal Škoda, gólman Šiman ale předvedl proti jeho hlavičce reflexivní zákrok a tutovku zneškodnil.

Zbrojovka byla i nadále nebezpečnější, v závěru poločasu se balon dostal do pokutového území k Lukáši Magerovi, ten ovšem zamířil do tyče. Hosté se ale přeci jen radovali podruhé. Magera se tentokrát proměnil do role nahrávače, našel ve vápně Šimona Šumberu, jenž se osamocen nemýlil.

Brno vstoupilo aktivně i do druhého poločasu, další příležitostí však pohrdl Michal Škoda, jeho střelu dokázal zneškodnit Šiman. Táborsko hrozilo především ze standardních situací, žádnou tutovku si ale dlouho vytvořit nemohlo. První přišla až v 67. minutě, rovnou z toho byla kontaktní branka. David Březina obdržel balon a vypálil, tečovaný pokus zapadl do sítě.

Vyrovnat už domácí nedokázali, naopak mohli inkasovat potřetí. Další dobrou příležitost měl po Šimanově špatné rozehrávce Škoda, jenže lob se mu nepovedl, gólman Táborska se stačil vrátit. V nastavení mohl brněnské vítězství pečetit Přichystal, ve výborné pozici ovšem přestřelil. Zbrojovku to ale mrzet nemuselo, jelikož veze domů cenné tři body za vítězství 2:1.