17.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Varnsdorf znovu ztratil, první výhru na jaře slaví Třinec

Foto: fktrinec.cz
Třinec – Slezané v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY až doposud nevyhráli, na domácí půdě si však dnes poradili se silným soupeřem. Porazili Varnsdorf bojující o baráž. Trefil se kapitán Kušnír a v závěru pojistil tři body Weber.
15' Kušnír
87' Weber
bez branek
20' Omasta
23' Šuľa
73' Samiec
74' Janoščín
21' Heppner
71' Zbrožek
75' Ondráček
78' Kodeš
90' Schön
Sestavy
Adamuška – Ilko, Kušnír, Šuľa, Janoščín – Omasta (81. Arroyo), R. Vaněk I., Samiec, Janošík (90. Gáč) – Buchvaldek (64. Weber) – Dedič.
Na lavičce: Bárta, Klec, Demjan, Hapal
Trenér: Tomáš Jakus
Porcal – Zbrožek, M. Richter, Kouřil, Heppner – Kodeš, Bláha (75. Votava) – Rudnytskyy, Kocourek (62. Schön), Dordić (83. Rudzan) – Ondráček.
Na lavičce: Samoel, Barac, Kubista, Novák
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Dohnálek • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 420

Komentář

Třinec na domácím hřišti toužil po první jarní výhře a aktivní hrou za ní mířil od samého začátku. Tutovku si vytvořil už v 15. minutě a akce také skončila úvodní trefou. Centr z rohového kopu propadl na zadní tyč na volného Ondřeje Kušníra, jenž se hlavou nemýlil a otevřel skóre.

Slezané byli nadále lepším celkem, další akce ovšem do úspěšného zakončení nevedly. Rozehrávka přímého kopu hledala v pokutovém území Omastu se Samiecem, ale ani jeden se k balonu nedostal. Na druhé straně přišel náznak šance také ze standardní situace, u levé tyče stál volný Ondráček, avšak míč mu od nohy odskočil.

Do druhého poločasu vstoupili rovněž lépe domácí. Příležitost vypracoval Janoščín, navedl si míč k pokutovému území, naznačil střelu, ještě však našel na druhé straně osamoceného Janošíka, jenže ten střelou ke vzdálenější tyči těsně hostující branku minul.

Varnsdorf se vlastně do pořádné gólové šance nedostal, naopak čelil akcím soupeře. Další gólovou příležitost rozjel opět Janoščín, po jehož pasu ještě Dedič posunul balon na Webera, který pálil z první pouze do hostujícího beka. Brankou neskončila ani další šance, Šuľa si naběhl na centr Vaňka, ovšem hlavou nezamířil přesně.

Nakonec si Třinec přeci jen vítězství pojistil druhou trefou. Tomáš Weber si našel míč po centru Janošíka z levé strany a nechytatelnou dělovkou napálil balon přesně pod břevno! Nic dalšího se už nestalo a Slezané mohli oslavit důležité vítězství, naopak Varnsdord potřetí v řadě nezvítězil a tabulkou se propadl.