22.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava díky dvěma gólům Stanislava Klobásy otočila duel s Třincem

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Dohrávka 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozhodně nebyla tak jednoznačná, jak se mohlo dle papírových předpokladů zdát. Jedenáctý Třinec na jaře poprvé zvítězil teprve minulé kolo a na výhru navázat nedokázal. Do duelu přitom vstoupil dobře, po gólu Dediče vedl už od 7. minuty. Ovšem Vysočina dokázala zápas dvěma góly Stanislava Klobásy otočit a pojistila si druhou pozici.
21' Klobása
64' Klobása
7' Dedič
bez karet
17' Janoščín
20' Dedič
23' Kušnír
30' Samiec
Sestavy
Vejmola – Vaculík, Tijani, Chlumecký, F. Novotný – Šulc, Zoubele – Javůrek (58. Šefčík), Petr (72. Vedral), Preisler – Klobása (89. Jawo)
Na lavičce: Veselý, Machuča, Šumský, Klíma
Trenér: Radim Kučera
Adamuška – Ilko, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Omasta (76. Arroyo), R. Vaněk I., Weber (63. Buchvaldek), Samiec, Janošík (84. Schwendt) – Dedič.
Na lavičce: Bárta, Gáč, Klec, Hapal
Trenér: Tomáš Jakus
Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dresler • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1191

Komentář

Již ve třetí minutě musel Jiří Adamuška vytáhnout první zákrok. Pavel Šulc napřáhl k ráně ze třiceti metrů a třinecký brankář plachtící míč vyrazil na roh. Úvodní trefu ovšem měli na starost Slezané. Po rohovém kopu zůstali usazeni před pokutovým územím, Weber odcentroval míč na levou stranu, odkud Janoščín z první prostrčil míč na volného Reného Dediče, jenž zblízka tečoval balon za padajícího Vejmolu.

Vedení Třince netrvalo ani čtvrt hodiny. Zoubele posunul míč patičkou na rozběhnutého Šulce, který z hranice vápna střílel, jeho pokus byl sice zablokován, ale fotbalista hostující z Plzně ještě zvládl procpat balon na volného Stanislava Klobásu. Ten zachoval klid a přeloboval Adamušku.  

Aktivní Pavel Šulc byl u další jihlavské šance. Naskočil si na Petrův centr, avšak hlavou zamířil jen nad břevno hostující branky. Další tutovku měla Vysočina ve 40. minutě. Bedecs skluzem nezastavil Novotného na levé straně, přišel centr do šestnáctky, který Slezané odvrátili jen k Javůrkovi. Jeho střelu ještě tečoval Šulc, až na brankové čáře vykopl balon do bezpečí Samiec!

Do druhé půle vstoupila Jihlava také dobře a dokázala vsítit druhý gól. Zoubele opět úřadoval patičkou a přihrál rozběhnutému Stanislavu Klobásovi, který z hranice vápna vypálil levačkou po zemi přesně k pravé tyčce, třinecký gólman se natahoval marně.

Hosté si jednu tutovku na srovnání vypracovali. René Dedič mohl přidat druhý gól, zpoza šestnáctky napřáhl ke střele levou nohou, Vejmola vytěsnil balon na tyč a míč dorazil do sítě Lukáš Buchvaldek, to ovšem bylo z jasného ofsajdu. Gól tedy neplatil a Vysočina uhájila těsné vedení 2:1 až do závěrečného hvizdu.