20.04.2019 | Michal Raška | Zápas

Baník Sokolov ubránil nad Vlašimí výhru 2:0

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – 24. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přineslo souboj mezi Sokolovem a Vlašimí. Baník měl za úkol si připsat další body a přiblížit se záchraně. Vlašim zase poprvé na jaře vyhrát. Byli to domácí, kteří vstoupili do zápasu mnohem lépe, než soupeř a v 17. minutě se prosadil Ševčík. O šest minut později zvýšil vedení Glaser a Sokolov vedl po poločase 2:0. Druhá polovina zápasu nabídla úplně jiný obraz hry a byla to především Vlašim, která se snažila se zápasem něco udělat, ale brankáře Dvořáka nepřekonala ani jednou a odjela tak s prázdnou. Oba dva týmy ovšem mají záchranu skoro jistou a v dalším kole to mohou potvrdit.
17' Ševčík
23' Glaser
bez branek
66' Vávra
31' Dao
43' Piško
58' Badocha
Sestavy
Jakub Dvořák I. – Mejdr, A. Čihák, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. – Glaser (60. Liener), Machek – Štípek (77. Ruml), Hlavatý, Dan. Novák (58. Beránek) – Vávra.
Na lavičce: Belaň, Mišůn, Holek, Kosak
Trenér: Vítězslav Hejret
Řehák – Piško (46. Kučera), Mil. Kadlec, Blecha, Mizerák – Janda, Badocha, Novotný (75. Pavlík), Skopec – Selemani, Dao (46. Fotr).
Na lavičce: Bačkovský, Štochl, Fortelný, Výborný
Trenér: Vasil Boev
Rozhodčí: Lerch – Koval, Melichar • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 570

Komentář

První minuty příliš šancí nenabídly, hráči se spíše okopávali, ale nakonec se v 17. minutě dostal osamocen do zakončení po centru z volného kopu Ondřej Ševčík a z bezprostřední blízkosti překonal gólmana Vlašimi.

Aktivita Sokolova pokračovala dál a o šest minut později se příznivci domácího celku mohli radovat podruhé. Petr Glaser se uvnitř šestnáctky uvolnil a po centru z pravé strany vystřelil z voleje do protipohybu brankáře. Minutu před koncem prvního poločasu přišla nebezpečná střela domácího hráče z přímého kopu, se kterou si ale Řehák poradil.

Do druhého poločasu přišla Vlašim se dvěma změnami na hrací ploše a hrála jako vyměněná. Už po osmi minutách se dostal do obrovské šance Oskar Fotr, ale toho Dvořák skvěle vychytal.

Baník byl pod tlakem a skoro celou druhou půli se spíše bránil. Vlašim to zkoušela především centry do pokutového území, se kterými si ale domácí obrana věděla rady. Nakonec ještě mohli Sokolovští ztvrdit výhru ke konci utkání, ale střela domácího útočníka byla zbrklá a skončila jen vedle svatyně soupeře.