20.04.2019 | David Klier | Zápas

Pardubice odčinily prohru s Brnem, Prostějov porazily 2:1

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice – V rámci 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v sobotu dopoledne na pardubickém Stadionu Pod Vinicí utkaly týmy Pardubic a Prostějova. Po klidném prvním poločasu v tom druhém padly tři branky a domácí zvítězili 2:1 díky dvěma gólům Adama Fouska. Za hosty korigoval skóre David Píchal.
52' Fousek (pen)
73' Fousek
71' Píchal
86' Černý
48' Schuster
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Piroch, T. Čelůstka – Jeřábek – Mužík, Tischler, Toml (70. Petráň), A. Fousek (83. Lee) – P. Černý (90. Kovář).
Na lavičce: Šmíd, Kopřiva, Zukal, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný
P. Le Giang – Biolek (68. Pančochář), Schuster, Sus, Slaninka (60. Zapletal) – Machynek, Janíček, Polák (79. A. Ševčík), Koudelka – Lutonský, Píchal.
Na lavičce: Mucha, Pernackyj, Fládr, Zhykol
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Petřík – Hock, Leška • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 496

Komentář

První poločas příliš mnoho gólových příležitostí nenabídl. Nejspíše největší šanci první půle měl hostující David Píchal, ten ale z malého vápna nedokázal využít zaváhání domácí obrany a míč poslal jen kousek vedle levé tyče branky Jiřího Letáčka. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Hned v 52. minutě se Pardubice dostaly do protiútoku. Centr Čelůstky z levé strany mířil na Mužíka, který byl obráncem poslán k zemi. Následoval pokutový kop, který s přehledem proměnil Adam Fousek.

Hned minutu poté po centru hlavičkoval Matěj Biolek pod břevno a Jiří Letáček se musel pořádně natáhnout, aby míč vytáhnul alespoň na rohový kop.

V 62. minutě utkání už se skóre měnilo. Po přímém kopu Pardubic vyhrál sprinterský souboj proti Martinu Šejvlovi David Píchal a šel úplně sám na brankáře. Naběhl si na pravou stranu a křížnou střelu překonal Letáčka, který si na míč trochu sáhl.

Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho. Adam Fousek se totiž uvnitř pokutového území dostal ke střele a stejným způsobem, jako Píchal, prostřelil brankáře Le Gianga a vrátil tak vedení na stranu Pardubic.

Ve zbytku utkání se hosté dostali k několika střelám, ani jedna ale Jiřímu Letáčkovi nenadělala žádné větší problémy a tak Pardubice zvítězily nad Prostějovem 2:1.