21.04.2019 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf před domácím publikem překvapil Brno a vyhrál 2:0

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Poslední nedělní zápas v rámci 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY obstaraly celky Varnsdorfu a Brna. Zbrojovka chtěla na severu Čech potvrdit roli favorita a udržet třetí místo v tabulce, které zaručuje baráž do nejvyšší fotbalové soutěže. Varnsdorf si ale díky dvěma trefám připsal cenné vítězství 2:0 a posunul se na průběžné čtvrté místo.
10' Ondráček
90' Kocourek
bez branek
35' Schön
82' Vraštil
Sestavy
Porcal – Zbrožek, Kouřil, Kubista, Heppner – Bláha, Kodeš, Rudnytskyy (67. Rudzan), Ondráček (84. Kocourek), Dordič (78. Barac) – Schön.
Na lavičce: Samoel, Minsung, Richter, Votava
Trenér: David Oulehla
Halouska – Kotula (69. Přichystal), Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (46. Bartolomeu), Sedlák (46. Magera), Bariš, Škoda – Šumbera, Růsek.
Na lavičce: Floder, Sukup, Šural
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Klupák – Blažej, Kříž • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 886

Komentář

Úvod utkání patřil Varnsdorfu. Ten na svého soupeře doslova vletěl a přehrával ho ve všech směrech, což vyústilo v první velkou šanci již v 8. minutě. Na hranici pokutového území se uvolnil Patrik Schön a tvrdou přízemní střelou orazítkoval tyč. Jen o minutu později se už domácí fanoušci radovali. K rohovému kopu se postavil Adam Ondráček, jehož centr na zadní tyč propadl přímo do brány.

Zbrojovka se z obdržené branky oklepala a vrátila do hry. Zlepšila pohyb i přihrávku a najednou to byl Varnsdorf, kdo tahal za kratší konec. Přesto to byli opět Severočeši, kteří zahrozili. Ve 24. minutě přišel tečovaný pokus Bojana Dordiče, který skončil na břevnu. V závěru první půle ještě dokázalo zahrozit Brno. Po centru z pravé strany ale hlavičkoval nad Michal Škoda. Do kabin tak šel Varnsdorfu s jednobrankovým náskokem.

Pavel Šustr udělal do druhého poločasu hned dvě změny. Posílená ofenzíva však lék na varnsdorfskou tvrz nenašla. A když se neujal ani nebezpečný centr na Lukáše Mageru, mohl rozhodnout Varnsdorf rychlým brejkem v 64. minutě. Ondřej Bláha vybídl Patrika Schöna, který v situaci jeden na jednoho nedokázal obhodit brněnského gólmana, ten jeho pokus vytěsnil na rohový kop.

Poslední minuty se nesly ve znamení centrů do pokutového území domácích, nikdo v červeném se ale do zakončení nedostal. Utkání nakonec rozhodl dalším rychlým brejkem Ondřej Kocourek, který zblízka zvýšil na rozdíl dvou branek a určil konečný stav utkání. Body tak zůstávají na severu Čech. Varnsdorf se posunul na průběžné čtvrté místo, Brno je páté.

Ohlasy trenérů

Pavel Šustr (trenér FC Zbrojovka Brno): „Do utkání jsme nevstoupili tak, jak jsme chtěli. Byli jsme málo aktivní, pozdě jsme reagovali v herních situacích a vyvrcholilo to brankou, kterou jsme obdrželi. Musím říct, že se nám poté těžko hledalo naše tempo. V druhé půli jsme soupeře zatlačili a dokázali ho přehrát, ale celkově náš výkon nesplňoval kritéria, která bychom chtěli. Z naší strany tedy špatně odehrané utkání.“

David Oulehla (trenér FK Varnsdorf): „Jsme spokojení. Vstup do utkání jsme měli přesně takový, jaký jsme si představovali. Chtěli jsme být aktivní a hrát rychle. Dali jsme úvodní branku z rohového kopu, to nám pomohlo, nakoplo nás to. Ve druhé půli jsme se dostali do „optického“ tlaku, ale zachytávali jsme kolmé přihrávky, centry. Na druhou stranu jsme měli několik brejkových situací, kdy jsme výsledek mohli potvrdit druhou, nebo i třetí brankou. Jsme spokojeni. Zbrojovka se neporáží každý den. Musím poděkovat fanouškům, ti nám udělali parádní kulisu a hnali nás dopředu. Poděkování patří také klukům, kteří se po Třinci dali dohromady. Dneska jsme šli na hranu svých možností.“

Adam Ondráček (hráč FK Varnsdorf): „Chtěli jsme na Brno vlítnout a presovat je nahoře, aby nemohli hrát svoji hru, protože v tom jsou strašně silní. A to se nám podařilo. Sice nás poté lehce přehrávali, ale vyloženou šanci neměli.“