25.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Hradec Králové pouze remizoval v Třinci

Foto: fchk.cz
Třinec – Čtyři góly, z toho hned tři po rohových kopech, byly k vidění v předehrávce 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Třincem a Hradcem Králové. Vítěze ovšem duel nepoznal. Votroci na třinecké půdě otáčeli skóre, nakonec však bral favorit pouze bod za remízu 2:2.
10' Dedič
72' Arroyo
25' Šípek
62' Martinec
bez karet
60' Kvída
Sestavy
Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Kušnír – Omasta, R. Vaněk I., Weber, Buchvaldek (65. Arroyo) – Schwendt (46. Janošík), Dedič (87. Demjan).
Na lavičce: Bárta, Gáč, Nazareno, Hapal
Trenér: Tomáš Jakus
Ottmar – J. Pokorný, Kvída, Martinec – Kopečný, Kateřiňák (82. W. Da Silva), Jukl, Zorvan, Leibl (75. Urma) – Vlkanova (71. Durdević), Šípek.
Na lavičce: Vízek, Finěk, Soukeník, Firbacher
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Klíma – Myška, Melichar • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 410

Komentář

Východočeši vstoupili do zápasu aktivněji a v úvodu si vypracovali dvě tutovky. Kateřiňák v pokutovém území dloubl balon kolem Adamušky do ohně, po závaru pálil Adam Vlkanova, třineckého gólmana ale zastoupil jeden z domácích beků. Vlkanova měl další příležitost po rohovém kopu. Protlačil se k míči, ale hlavičkou zamířil jen do míst, kde stál Adamuška.

Třinec se k první útočné akci dostal až v 10. minutě, ovšem hned z toho byla první trefa utkání! Vaněk rozehrál roh přesně na hlavu Reného Dediče, který se trefil k pravé tyčce a slavil pátý gól v sezóně. Vedení domácích trvalo jen čtvrthodinu. Gólu rovněž předcházel rohový kop, po němž následoval závar na hraně malého vápna. Jakub Šípek se zorientoval nejlépe a zblízka propálil třineckého brankáře.

Dedič hned po minutě mohl vrátit vedení Slezanům, objevil se totiž sám před Ottmarem, ten ale jeho střelu dokázal vytěsnit těsně mimo branku! Na druhé straně si naběhl na zadní tyč Kopečný, zblízka však trestuhodně přestřelil domácí branku.

Další rohový kop změnil skóre zápasu v 63. minutě, kdy si Jakub Martinec naskočil na centr zleva v malém vápně. Sice zamířil pouze doprostřed, ale jeho hlavička byla tak razantní, že Adamuška nestihl zareagovat. Třinec se ovšem nevzdal a brzy dokázal srovnat. Janošík utekl na levé straně a předložil balon před branku zapomenutému Luisovi Arroyovi, jenž měl jednoduchou práci a přízemní střelou o tyč nedal hradeckému gólmanovi šanci.

Poslední příležitost zápasu si vypracovali Východočeši. Filip Zorvan vypálil zpoza pokutového území, Adamuška musel rychle do vzduchu, avšak zvládl míč vyrazit na rohový kop. Duel proto skončil remízou 2:2, a tak oba týmy berou bod. Třinec se prozatím posunul před Vlašim na desátou pozici, Hradec je stále třetí, ale může ho přeskočit Varnsdorf.