03.05.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec ukončil vítěznou sérii Budějovic, trefil se Zorvan

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – 26. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti sobě na východě Čech svedlo v pátek v podvečer Hradec Králové s Českými Budějovicemi. Při teoretických počtech mohlo Dynamo odjíždět zpět do jižních Čech už v pozici postupujícího týmu. Votroci však v honbě za udržením třetí barážové pozice dokázali překvapit, když díky jedinému gólu Zorvana vybojovali tři body, kterými tak oddálili postupové radosti Českých Budějovic a zároveň jim utnuli šňůru bez prohry. Ta trvala od konce loňského září.
41' Zorvan
bez branek
46' Leibl
52' Pokorný
42' Novák
46' Grajciar
47' Ledecký
48' Javorek
Sestavy
Ottmar – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, Leibl (75. Durdević) – Jukl – Vlkanova, Kateřiňák, Zorvan (86. Kvída), Urma – Šípek (88. Firbacher).
Na lavičce: Vízek, Finěk, Soukeník
Trenér: Zdenko Frťala
Staněk – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic (66. Mršić) – Čavoš, Javorek (60. Táborský) – Brandner (74. Wermke), Grajciar, Provod – Ledecký.
Na lavičce: Křížek, Fišl, Řezáč, Havelka
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Franěk – Dobrovolný, Šimáček • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 915

Komentář

Hradečtí vstoupili do utkání velice aktivně a hosty skoro vůbec nepouštěli do útočného počínání. Ze všech akcí ale nejvíce paradoxně zahrozily u své brány Budějovice, jelikož si jeden z hostů málem srazil prudký centr do vlastní svatyně. Staněk ale perfektně zasáhl, stejně tak jako proti dalším pokusům Votroků. Postupně se tak hra vyrovnávala a Hradečtí tudíž ztráceli na své jasnější převaze. Navíc to byli hosté, kteří mohli jít klidně do vedení, do samostatného úniku se vydal s obráncem na zádech Brandner, kterého však ve vápně dokázal skvěle pokrýt brankář Ottmar.

Gólovou a nutno podotknout, že za úvodní minuty, zaslouženou radost si tak přeci jenom prožili domácí. Jakub Šípek vybojoval na levém křídle míč, předložil ho na hranici vápna pro Miloše Kopečného. Chvíli to sice vypadalo, že už hradecký hráč prováhal ideální moment na zakončení, až nakonec vymyslel skvělý lob za obranu na Filipa Zorvana, jenž s klidnou hlavou uklidil míč k pravé tyči – 1:0.

Začátek druhého poločasu nejprve přinesl další radost ze změny skóre, jenže jak Vlkanova, tak ale i budějovický Brandner zakončovali z těsných ofsajdů. A tak mohl s blížícím se koncem už opravdu slavit hradecký Šípek, z velké příležitosti však pálil z hranice penalty pouze do těla připraveného brankáře Dynama. Jihočeští fotbalisté sice ke konci zápasu přidali na ofenzivních obrátkách, asi nejvážnější střela letěla ovšem pouze centimetry vedle pravé tyčky branky Ottmara. Votroci tak vydolovali důležité tři barážové body a České Budějovice si tak na oslavy postupu mezi ligové celky ještě budou muset počkat.