04.05.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Brno vyhrálo v Sokolově a na barážovou pozici opět ztrácí pouhý bod

Foto: Martin Tajč, Petr Nečas (fczbrno.cz)
Sokolov – Třetí Hradec Králové páteční výhrou nad Českými Budějovicemi odskočil svým pronásledovníkům, ovšem ne na dlouho. Zbrojovka Brno uspěla na hřišti Sokolova a na třetí Hradec znovu ztrácí jen bod. Výhře Jihomoravanů položil základy svou trefou minutu před pauzou Michal Škoda, pojišťující trefu pak přidal zkraje druhé půle Ondřej Pachlopník.
bez branek
44' Škoda
48' Pachlopník
79' Kosak
82' Čihák
25' Magera
59' Pachlopník
65' Sukup
Sestavy
Jakub Dvořák I. – Novák (64. Beránek), Machek, Glaser, Kosak – Mejdr (73. Stropek), Jakub Dvořák II., Ševčík, Hlavatý – Liener (51. Vávra), Čihák.
Na lavičce: Belaň, Mišůn, Ruml, Voleský
Trenér: Vítězslav Hejret
Floder – Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (90+1. Přichystal), Krejčí, Pachlopník (72. Bariš), Šumbera – Škoda, Magera (68. Růsek).
Na lavičce: Kotula, Bartolomeu, Zikl
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Leška • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 525

Komentář

Úvodní čtvrt hodina hry toho pro přihlížející diváky příliš nepřinesla, hned vzápětí však už ano. A mohli to být nečekaně domácí, kteří se málem dostali do vedení. Sokolovský Kosak totiž doběhl ve vápně vysoký míč, kde si ho i dobře zpracoval, ovšem kvůli dotírajícímu obránci musel hned pálit. Prudkou ránu ale dokázal brněnský brankář Floder vytěsnit nad břevno.

Dlouhé chvíle se pak nic zásadního nedělo, až minutu před koncem prvního poločasu nechala domácí defenziva hosty odcentrovat z levého křídla na přední tyč, kde byl navíc úplně nehlídaný Michal Škoda, jenž bez větších problémů trkl balón za záda brankáře Dvořáka. Hned vzápětí však mohl Sokolov odpovědět, po dobré práci a individuální akci Hlavatého se však vyznamenal tentokrát zase brankář Zbrojovky.

Pokud chtěl domácí celek po přestávce pomýšlet na nějaký zvrat, vítr z plachet mu vzala situace hned z osmačtyřicáté minuty. Mladík Ondřej Pachlopník totiž využil velkých problémů domácích při bránění jednoho z útoků a dokázal v nelehké situaci zapsat jak svoji premiérovou soutěžní trefu v mužské soutěži, tak také cenné vedení Brna už o dvě branky.

O chvíli později ještě nebezpečně hlavičkoval z pravé strany velkého vápna sokolovského celku hostující Štěpanovský, proti kterému se však opět vyznamenal brankář Dvořák. Když pak sehrál hlavní roli i hostující strážce svatyně, který vyrážel tvrdou ránu Kosaka na rohový kop, bylo jasné, že na další změnu skóre už v utkání nedojde. Brno si tak do úterního zápasu s Hradcem Králové vybojovalo přesně takovou pozici, kterou si před sobotním utkáním v Sokolově přálo odvážet.