08.05.2019 | David Klier | Zápas

Pardubice v závodě o baráž ztratily, se Sokolovem remizovaly bez branek

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice – Zápas vloženého 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Pardubicemi a Sokolovem skončil remízou 0:0. Utkání mnoho ložených šancí nenabídlo. V prvním poločase těsně mimo pálil domácí Petráň, další šanci měl po pauze Jeřábek. Velkou šanci měl z rohu hostující Mejdr, ale také neuspěl. Šance Pardubic v boji o barážové příčky tak výrazně klesly.
bez branek
bez branek
bez karet
68' Ševčík
73' Hlavatý
78' Voleský
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Piroch, Toml – Jeřábek – Mužík (46. Lee), Solil, Tischler (60. P. Černý), A. Fousek – Petráň.
Na lavičce: Šmíd, Čelůstka, Kopřiva, Sokol, Zukal
Trenér: Jaroslav Novotný
Jakub Dvořák I. – Mejdr, Stropek, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. – Ruml (70. Glaser), Hlavatý, Machek, Kosak – Beránek (46. Dan. Novák), Vávra (63. Voleský).
Na lavičce: Belaň, Čihák, Mišůn, Liener
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Dubravský – Antoníček, Dohnálek • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 622

Komentář

První poločas moc fotbalové krásy nepřinesl. Bojovalo se především o střed hřiště a obě strany se do příležitostí dostávaly jen sporadicky. Do největší šance první půle se dostal Michal Petráň, když se s míčem na hranici pokutového území otočil a jen těsně minul branku.

Druhá část utkání nabídla zajímavější podívanou. Pardubice velmi dobře vstoupily do pasáže po pauze a ostřelovaly branku hostů. V 58. minutě mohl domácí tým poslat do vedení kapitán Jan Jeřábek. Ten se dostal k hlavičce po rohu Fouska a Dvořák vytasil parádní zákrok, kterým zabránil jasnému gólu.

Poté se hra trochu zpomalila a hosté začali dostávat Pardubice pod tlak. Po rohovém kopu v 75. minutě vyslal střelu na branku Jan Mejdr, jeho pokus mířil přesně do šibnice, Jiří Letáček se, podobně jako Dvořák, natáhl a vytěsnil míč na rohový kop.

I v závěrečné pasáži utkání byli aktivnější hráči hostujícího Sokolova, ti se ale prosadit nedokázali, a tak z horké půdy Pardubic odvezli cenný jeden bod. Východočechy by v přímém kontaktu s týmy hrajícími o baráž udrželo pouze vítězství, remíza z utkání znamená, že po 27. kole budou ztrácet minimálně čtyři body.