08.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Žižkov porazil pod novým koučem Vítkovice a vykřesal naději na záchranu

Foto: Ema Bartalská (fkvz.cz)
Praha – Ještě se nevzdávají! Fotbalisté žižkovské Viktorie zdolali pod vedením nového kouče Zdeňka Haška 2:0 Vítkovice a získali do tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY veledůležité záchranářské body. Skóre otevřel krátce před pauzou proměněným pokutovým kopem Urbanec, pět minut před koncem čisté hrací doby pak dodal Pražanům klid Mashike Sukisa. Hosté mohli v závěru zaznamenat alespoň čestný úspěch, v nastaveném čase ale zahodili penaltu.
39' Urbanec (pen)
85' Mashike Sukisa
bez branek
30' Quintero Batioja
45' Šimek
90' Antl
45' Holiš
53' Cverna
57' Mikula
87' Surzyn
Sestavy
P. Soukup – Šimek, Muleme, Rothe, Hejný – Žežulka, Urbanec, Tusjak (83. Bazal), Batioja (46. Súkenník) – Antl, Kubala (64. Mashike Sukisa).
Na lavičce: Hrubeš, Burda, Stříž, Cabaña
Trenér: Zdeněk Hašek
Simkanič – Januška (60. Pašek), Matěj (30. Chvěja), V. Cverna, Praus – Vasiljev, Surzyn, Kaloč (74. Motyčka), Celba – Bzirský – Holiš.
Na lavičce: Květon, Mikula
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Orel – Koval, Melichar • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1047

Komentář

Žižkov vstoupil do utkání aktivněji, dlouho se ovšem čekalo na úvodní šanci, k vidění byla pouze spousta standardních situací a rohových kopů. Se všemi centry si dokázal poradit s pomocí obrany David Simkanič.

Největší příležitost na skórování přišla pro domácí ve 39. minutě. Brankář Simkanič totiž podrazil žižkovského hráče a Pražané kopali penaltu. K balonu se postavil Jakub Urbanec a nedal gólmanovi hostí šanci, povedenou střelou otevřel skóre.

Tempo v úvodu druhého poločasu relativně opadlo a šance chyběly na obou stranách. Domácí sice obléhali pokutové území Vítkovic, ale k zakončení se nedostávali, a když už ano, střely byly sražené. Ostravané následně srovnali hru a také oni se dostali k několika centrům, vyrovnání výsledku ovšem nepřišlo.

Naopak Žižkov přidal druhou trefu a pojistil si tři body. Střela Mashikeho Sukisy nejprve byla nepřesná, ale stejný hráč se už o chviličku později v 85. minutě mohl radovat. Ránu z hranice vápna Simkanič pouze vyrazil a právě volný Elvis Mashike Sukisa dorazil zblízka balon do odkryté sítě.

Vítkovice už se na zdramatizování duelu nezmohly, avšak jednu velkou příležitost v závěru nastavení přeci jen ještě měly. Jenže hosté pohrdli také penaltou, kterou neproměnil Vasiljev, a z Prahy odjíždějí bez bodu, když v tabulce zůstávají osmí. Žižkov je stále poslední, ale přiblížil se patnáctému Táborsku a čtrnáctému Znojmu na pouhé tři body.